Nieuws

$2.6 miljoen aan ETH-transactievergoedingen verdeeld over ETH-miners

Etherchain, een Ethereum miningpool, heeft besloten om de $2.6 miljoen aan vergoedingen te verdelen over alle miners die hebben meegeholpen het blok te minen. Deze vergoedingen ontving de pool na een reeks transacties met hoge fee’s die in de afgelopen periode hebben plaatsgevonden.


Opbrengsten worden verdeeld

Dit werd bekend gemaakt via het sociale netwerk Twitter. Iedere miner die heeft deelgenomen om het blok te minen zal een deel van de opvallende extra opbrengsten krijgen. Volgens het bedrijf zou degene die deze enorme fee betaald heeft na 4 dagen genoeg tijd hebben gekregen om contact met ze op te nemen. Alhoewel diverse personen zouden hebben beweerd dat zij de rechtvaardige eigenaar zouden zijn, zou de echte eigenaar zich echter tot op heden nog niet gemeld hebben.

Toch krijgt het bedrijf ook enige kritiek op de snelle beslissing. “Als je serieus bent over het teruggeven van de fee, dan zou ik een maand of twee wachten.”, zei één van de ontwikkelaars van Ethereum (ETH) in een reactie.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Geen gelijkmatige verdeling

Alhoewel de beloningen eerlijk zullen worden verdeeld, kan dit nooit gelijkmatig zijn. Dit komt omdat Etherchain ‘slechts’ 21% van de hashrate beheert.

Met een vergoeding van $2.6 miljoen, staat dit ongeveer gelijk aan een reguliere dag aan blokbeloningen op het Ethereum-netwerk op het huidige moment.


Wat is nou de reden achter de abnormaal hoge fee’s?

Na een onderzoek gestart te hebben, kon werden geconcludeerd dat de recente Ethereum transacties, die in totaal ruim $5 miljoen aan transactiekosten hebben gekost, het resultaat zijn van diverse hackers die een cryptocurrency exchange proberen af te persen. Wil jij hier nou meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.