Hack

Blackmail is de reden van de enorme Ethereum transacties

Onderzoekers hebben geconcludeerd dat de recente Ethereum transacties, die meer dan $5 miljoen aan transactiekosten hebben gekost, het resultaat zijn van hackers die een exchange proberen af te persen.


Gemeenschap in de war

In de afgelopen week is de cryptogemeenschap in de war geraakt door drie kleine Ethereum overdrachten die miljoenen dollars aan transactiekosten opleverden.

Nieuwe rapporten hebben echter de speculatie versterkt dat de enorme vergoedingen mogelijk opzettelijk zijn uitgegeven als onderdeel van een chantage-plan gericht op een cryptocurrency exchange. Het Chinese blockchain-analysebedrijf PeckShield concludeerde dat de transacties waarschijnlijk het gevolg waren van afpersingspogingen.


Hackers persen een exchange af

Op 12 juni meldde het Chinese mediakanaal, genaamd Chainnews, dat analysebureau PeckShield heeft geconcludeerd dat hackers achter de reeks transacties zitten waar miljoenen dollars aan transactiekosten werden betaald. De hackers eisen losgeld van een crypto exchange.

Het rapport vertelt dat de exchange is gecompromitteerd door een phishing-aanval, waardoor hackers controle kunnen krijgen over de veel van de operationele functies van het platform, inclusief de servers.

Hoewel de implementatie van multi-sig-beperkingen de aanvallers ervan weerhielden het geld naar de wallets te sturen die onder hun controle staan, kunnen ze overschrijvingen doen naar adressen op de whitelist, waarbij ze de transactiekosten voor die transacties bepalen.

Als zodanig zijn de onderzoekers van mening dat de hackers de wallet van de exchange dreigen leeg te maken als ze geen steekpenningen krijgen, waarbij PeakShield beweert dat er 21.000 ETH in de wallet staat onder de controle van de hackers.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


De enorme transacties

De eerste overdrachtsvergoeding van meerdere miljoenen dollars vond plaats op 10 juni, waarbij $2,6 miljoen aan transactiekosten werd betaald om slechts 0,55 ETH te verplaatsen. Binnen 24 uur werd een tweede overboeking van 350 ETH gedaan vanuit dezelfde wallet, waarbij opnieuw $2,6 miljoen aan transactiekosten werd uitgegeven.

De volgende dag zag het Ethereum-netwerk een derde merkwaardige overdracht, dit keer vanuit een andere wallet. De transactie betaalde 2.310 ETH om 3.221 Ethereum tokens te verplaatsen.

De enorme transacties leidden tot een reeks theorieën van leden van de cryptogemeenschap die de vergoedingen van zeven cijfers wilden verklaren. De transacties werden toegeschreven aan wraakzuchtige acties van een voormalige exchange medewerker, menselijke fouten met een of een bug in het systeem.