Weer een ‘vreemde’ Ethereum transactie met $500k Fee

Gisteren zagen we al twee verdachte transacties op de Ethereum blockchain. Een onbekend crypto adres stuurde twee transacties waarbij twee keer 10.668 ETH aan transactiekosten betaald werden.

In de eerste transactie werd voor $0,55 aan ETH verstuurd waarvoor $2,5 miljoen aan transactiekosten werd betaald. Bij de tweede transactie werd voor $87.000 aan Ethereum verstuurd met nog eens $2,5 miljoen aan transactiekosten.

De transacties werden onmiddellijk gemarkeerd als bugs, vermoedelijk veroorzaakt door een probleem in de portefeuillesoftware die door de mysterieuze afzender van de transactie werd gebruikt.

Hoewel dit verhaal snel de krantenkoppen haalde, maakte een ander persoon dezelfde fout en betaalde het ook extreem hoge transactiekosten. Deze keer stellen analisten dat de Ethereum-transactie mogelijk verband houdt met een hack.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Derde absurde Ethereum transactie in 24 uur

Ongeveer 24 uur na de tweede transactie met $2,5 miljoen fee, ontdekten block explorers een andere verdachte transactie: een gebruiker gaf meer dan $500.000 uit om 3.200 ETH te verzenden, ter waarde van ongeveer $750.000. Eén van de oprichters van Primitive Ventures, genaamd Dovey Wan, merkte het volgende op over de transactie:

“WOW een nieuwe abnormale ETH-transactie met meer dan 2K ETH-vergoeding kwam net naar voren, na de vorige twee incidenten met elk meer dan 10K ETH-vergoeding.”

Echter, het kan ook zo zijn dat de laatste transactie niks te maken heeft met de vorige vreemde transacties. Dit roept de vraag op: wat is er gebeurd? Volgens Wan is de kans groot dat het adres is gehackt. Ze schreef:

“Mijn gok is dat een bepaalde exchange / wallet / Ethereum-services” gekidnapt “worden door een hacker … De hacker kan de munten verplaatsen, maar alleen naar een lijst met bepaalde adressen die op de white list staan. Door enorme transactiekosten te betalen kunnen ze druk uitoefenen op de exchange om genoegen te nemen met losgeld.”

Een cryptocurrency-onderzoeker bevestigde dit door te schrijven dat de transactor, die naar verluidt mijnbouwpool MiningPoolHub bleek te zijn, “waarschijnlijk gehackt” was.

Dit is absoluut anders dan de vorige twee verdachte Ethereum-transacties, die door de gemeenschap effectief werden geacht te zijn veroorzaakt door een bug. Zoals Larry Cermak van The Block stelde:

‘Dit komt van hetzelfde adres met hetzelfde exacte tarief in ETH (10.668,73185). Dit versterkt de theorie van een bug en wijst erop dat deze nog niet is opgelost. ”

Universitair hoofddocent computerwetenschappen aan de Cornell University Emin Gün Sirer vermoedde dat de bug waarschijnlijk het beoogde transactiebedrag verwisselde met de transactiekosten, wat resulteerde in 10.668 Ethereum-kosten in plaats van een 10.668 ETH-transactie.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken