Bitcoin

$2 miljard aan Bitcoin is verstuurd voor slechts $0,78 transactiekosten

Uit gegevens van Blockchain.com blijkt dat er maandagavond een enorme Bitcoin transactie ter waarde van $2 miljard is verwerkt. Ondanks deze enorme waarde betaalde de onbekende verstuurder slechts 0.00001713 BTC, ter waarde van $0,78 aan transactiekosten.

Gegevens van de enorme Bitcoin transactie – Bron: Blockchain.com

De enorme potentie van crypto

Hoewel het niet bekend is wat het doel van deze overdracht was, of welke persoon of bedrijf deze heeft uitgevoerd, is het enorme potentieel aangetoond dat de blockchain en crypto technologie biedt.

Dit is niet het eerste geval van een transactie van deze omvang waar bijna geen transactiekosten betaald werden. In augustus 2020 werd een Bitcoin-transactie ter waarde van $1 miljard geregistreerd waarvoor een vergoeding van slechts $4 werd betaald.

Als een dergelijke transactie uitgevoerd zou worden op de traditionele financiële markt dan zou dit 1 tot 4 dagen geduurd hebben en tussen de 20 en 60 miljoen dollar gekost hebben. Ook was deze transactie dan nooit anoniem gebleven.

Volgens gegevens van BitInfoChart liggen de gemiddelde transactiekosten op de Bitcoin blockchain rond de $2,67. De kosten zijn de afgelopen 2 maanden redelijk constant gebleven.

Gemiddelde transactiekosten op BTC blockchain – Bron: BitInfoChart

Opvallend is dat het vele malen lager is dan de transactiekosten die betaald moeten worden op het Ethereum netwerk. Daar ligt de gemiddelde fee 770% hoger, namelijk rond de $20,44.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?