Nieuws

22 Europese landen ondertekenen een Blockchain samenwerking

Op 10 april 2018 heeft de zo genaamde ‘Digital day 2018‘ van de Europese Commissie plaatsgevonden. Dit heeft veel goeds betekent voor blockchain. De digital day heeft volgens de commissie namelijk geleid tot een Blockchain samenwerking van 22 landen.

Waarom wordt er een samenwerking aangegaan?

De vicevoorzitter van de Europese Commissie heeft laten weten dat Europa een markt en technologie leider wilt worden op het digitale gebied. Dit wil Europa bereiken door te werken aan ontwikkelingen van kunstmatige intelligentie (ook wel AI genoemd) en de Blockchain technologie. In het bericht dat de Commissie naar buiten heeft gebracht staat dat door de samenwerking van de landen het mogelijk is ervaringen en expertise te delen op twee gebieden, namelijk:
  • Het technische gebied
  • De regelgeving omtrent de ontwikkelingen.
Dit om de Europese unie voor te bereiden op de Blockchain technologie. Hoe dit verloopt is dus ook een belangrijke test voor cryptocurrencies. De Europese Commissie ziet veel potentieel in de Blockchain technologie en verwacht dan ook dat deze technologie snel gebruikt gaat worden door veel bedrijven en instanties.

De regulering van Blockchain

Een belangrijk onderwerp waar we natuurlijk allemaal benieuwd naar zijn is de regulering van de Blockchain technologie. Ook hierover werd gesproken in het bericht van de Europese Commissie. Er wordt geschreven dat, door de samenwerking van de landen er een goed klimaat ontstaat voor de technologie. Europa laat weten dat ze ook  een Europese wetgeving en duidelijke ‘governance modellen’ gaan ontwikkelen.

Welke landen nemen deel aan de Blockchain samenwerking?

De Europese Commissie laat dus weten dat er een Blockchain samenwerking is van 22 landen. Nu zijn we natuurlijk allemaal nieuwsgierig welke landen dit dan zijn. Daarom is hieronder het lijstje te vinden van de 22 landen die mee doen aan deze samenwerking: [table id=6 /] Naast deze landen zijn ook alle andere landen van de Europese Unie uitgenodigd om mee te werken aan deze samenwerking.