Arrestatie
Regulatie

23-jarige man gearresteerd in New York voor exploitatie van darkweb-narcoticamarkt ter waarde van $100 miljoen

Een 23-jarige man is in New York gearresteerd en beschuldigd van het bezitten, exploiteren en profiteren van een darkweb-narcoticamarkt ter waarde van $100 miljoen, nadat de autoriteiten crypto-overdrachten hebben gevolgd die zijn echte identiteit blootlegden.

Vier jaar lange exploitatie van de ‘Incognito Market’

Rui-Siang Lin, online bekend als ‘Pharoah’, werd op 18 mei gearresteerd op John F. Kennedy Airport in New York en verscheen op maandag 20 mei voor de federale rechtbank, aldus het Manhattan United States Attorney’s Office in een verklaring.

“Bijna vier jaar lang heeft Rui-Siang Lin naar verluidt ‘Incognito Market’ geëxploiteerd, één van de grootste online platforms voor de verkoop van verdovende middelen, waarbij hij $100 miljoen aan illegale verdovende middelentransacties uitvoerde en miljoenen dollars aan persoonlijke winsten binnenhaalde,” zei James Smith, adjunct-directeur van de FBI.

Incognito Market was een op de Tor-webbrowser gebaseerd e-commerceplatform, bekend als het ‘dark web’ of ‘dark net’. Het stelde gebruikers in staat drugs te kopen en verkopen, waaronder cocaïne, LSD, MDMA en voorgeschreven amfetaminen zoals Adderall, met Bitcoin en Monero als betaalmethoden.

De markt eiste dat kopers en verkopers hun eigen cryptodiensten gebruikten, zodat ze 5% van elke aankoop konden afromen en een escrow-service konden aanbieden, beweerde het ministerie van Justitie (DOJ).

Het DOJ merkte op dat de marktplaats in maart van dit jaar werd gesloten, wat samenviel met een eerder gemelde exit-scam waarbij miljoenen dollars aan BTC en XMR van klanten werden gestolen.

Beschuldiging voor betrokkenheid bij criminele onderneming

Lin wordt beschuldigd van betrokkenheid bij een criminele onderneming, samenzwering tot het verhandelen van verdovende middelen, samenzwering om merkmedicijnen te verkopen en het witwassen van geld. Indien veroordeeld, riskeert Lin een verplichte levenslange gevangenisstraf op grond van de aanklacht wegens criminele onderneming. De aanklacht wegens samenzwering tot het verhandelen van verdovende middelen draagt een maximale levenslange gevangenisstraf.

Het ministerie van Justitie heeft beslag gelegd op cryptovaluta op de Binance- en Kraken-rekeningen van Lin. De FBI ontdekte Lin door crypto-overdrachten van Incognito Market te traceren naar een gecentraliseerde crypto-exchange-account op Lin’s naam.

In een verklaring zei FBI-taskforce-officier Mark Rubens dat een door Lin gecontroleerde crypto-wallet geld ontving van de wallet van Incognito Market, dat vervolgens naar een wisselrekening op naam van Lin werd gestuurd.

Ten minste 4 overdrachten getraceerd

Rubens schetste ten minste vier overdrachten die de FBI heeft getraceerd, waaruit blijkt dat Lin’s crypto-wallet BTC afkomstig van Incognito Market naar een ‘ruildienst’ stuurde om het in te ruilen voor XMR – dat vervolgens werd gestort op een crypto-uitwisselingsrekening waarvan de FBI beweerde dat deze van Lin was.

De uitwisseling leverde de FBI het Taiwanese rijbewijs van Lin, dat werd gebruikt om de rekening te openen, samen met een e-mailadres en telefoonnummer, schreef Rubens. De FBI beweerde dat het e-mailadres en telefoonnummer waren gekoppeld aan een Namecheap-account, dat geld uit Lin’s vermeende crypto-wallet en -account gebruikte om een domein te kopen voor een site die Incognito Market promootte.

De verklaring beweerde dat de stortingen op Lin’s crypto-wisselrekening bij Incognito Market groeiden van ongeveer $63.000 in 2021 tot bijna $4,2 miljoen in de loop van 2023. Bovendien werd op een tweede naamloze wisselrekening tussen juli en november vorig jaar $4,5 miljoen gestort.

Regulatie nieuws

Mark Cuban: ‘Gary Gensler kan Joe Biden de verkiezingen kosten’
Zuid-Koreaanse toezichthouder introduceert strengere regulering voor cryptobeurzen
Gemini schikkingt met New York AG voor $50 miljoen over het Earn-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken