Zuid-Afrika-Bitcoin
Bitcoin

25% van de Zuid-Afrikanen bezit inmiddels Bitcoin

Uit nieuwe data afkomstig van dataspecialist KLA, bezit momenteel ongeveer 25% van alle volwassenen in Zuid-Afrika momenteel Bitcoin (BTC). Tevens is ongeveer 36% naar verluidt van plan om in de toekomst in cryptocurrencies te investeren.


Experimenteren en testen met Bitcoin

Accountmanager bij KLA, Tessa Nowosenetz, heeft het volgende over dit onderwerp gemeld:

“Volgens onze gegevens én een recent onderzoek over dit onderwerp, onder ons panel van Zuid-Afrikaanse volwassenen, zijn de aantallen hoger, waarbij 25% zegt dat ze cryptocurrency hebben met een waarde tussen R100 en R1.000.”

Alhoewel 25% van de Zuid-Afrikaanse volwassenen nu crypto bezitten, is het bedrag dat door ieder individu wordt geïnvesteerd erg verschillend. Uit een onlangs gehouden enquête blijkt dat de meerderheid een bedrag van gemiddeld $70 investeren. Dit zou suggereren dat ze de experimenteren en testen met de top cryptocurrency uitvoeren, zonder direct een aanzienlijk bedrag vast te leggen. Het geeft echter ook goede hoop.


Gedreven door verschillende redenen

Volgens Nowosenetz zouden de investeerders gedreven worden door veel verschillende redenen, maar één hiervan sprong eruit. Zo zouden veel beleggers gedreven werden door de overtuiging dat cryptocurrencies hun snel rijk zouden maken. Een meerderheid heeft naar verluidt geïnvesteerd zonder van te voren voldoende kennis te verzamelen.

Volgens velen is een belangrijke aantrekkingskracht en voordeel van crypto de perceptie dat er een mogelijkheid is om op korte termijn aanzienlijke winst te maken op een gemaakte investering. Naar verluidt heeft 43% dit als hun belangrijkste reden voor interesse in crypto benoemt. Tot slot zou ongeveer 17% hebben gezegd dat zij geen cryptocurrencies hebben en deze ook niet in de toekomst willen aanschaffen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?