ChatGPT AI Chat
Regulatie

27.000 investeerders geven $17,5 miljoen aan ChatGPT om voor hen te investeren

Een groep van 27.000 investeerders test momenteel de theorie dat kunstmatige intelligentie er mogelijk in kan slagen om beter te handelen dan mensen op de aandelenmarkt. In totaal riskeert deze groep 17,5 miljoen dollar op een investeringsplatform dat werkt op basis van ChatGPT om de handelsactiviteiten van het bedrijf Autopilot te volgen.

De GPT Portfolio AI is ontworpen om 10.000 nieuwsartikelen per week te analyseren en op basis daarvan 100 bedrijven te selecteren.

https://twitter.com/chatgpttrader/status/1661039428968779777

Het selectieproces

Op basis van de analyse van dat nieuws selecteert de bot dus 100 bedrijven. Vervolgens analyseert de kunstmatige intelligentie alle financiële cijfers van deze partijen, om daarna tot een selectie van 20 bedrijven te komen waar het kapitaal ook daadwerkelijk naartoe gaat.

Iedere drie tot vijf dagen zet het vervolgens koop- en verkooporders klaar, die het automatisch uitvoert voor de investeerders. Het model is ontworpen om te kijken of kunstmatige intelligentie er daadwerkelijk in kan slagen om rendementen van 500 procent of meer te realiseren.

Dit werd immers gesuggereerd door een studie van de University of Florida. Als dat lukt, dan kan het zijn dat er een ware revolutie plaatsvindt op de aandelenbeurs. Een revolutie die het einde kan betekenen van bedrijven die voor mensen hun kapitaal beheren.

Als je jouw kapitaal immers kunt onderbrengen bij een kunstmatige intelligentie, die hier gigantische rendementen op pakt, dan heb je de dienstverlening van mensen die dat voor jou regelen niet meer nodig.

20 bedrijven

Op dit moment zitten bedrijven als Microsoft, Tesla, Palantir, Ford en nog veel meer grote namen in het portfolio van de kunstmatige intelligentie. Het wordt razend interessant om te zien of het inderdaad lukt om hier goede rendementen mee te behalen.

Als dat lukt, dan is het wellicht ook interessant om iets vergelijkbaars voor de crypto-markt op te zetten. Al duurt het waarschijnlijk niet lang voordat dat er überhaupt komt, als het er niet al ergens is.

Het grote JPMorgan wil in ieder geval niet achterblijven en is al bezig met de ontwikkeling van een eigen op AI-gebaseerd investeringsplatform.

Hiervoor heeft het zelfs al de merknaam IndexGPT vastgelegd. JPMorgan wil ook kunstmatige intelligentie gebruiken om aandelen te analyseren en investeringen uit te kiezen op basis van data.

Regulatie nieuws

Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak
Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!
Crypto zal cruciale rol spelen in de Amerikaanse verkiezingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving