Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

3 punten waar je op moet letten deze week voor Bitcoin

Bitcoin nadert het belangrijkste moment in 4 jaar tijd en dat verspreid opwinding in de cryptomarkt. Slechts enkele dagen verwijderd van de historische Bitcoin halving is de vraag: Wat zullen de komende dagen in petto hebben voor crypto investeerders? In dit artikel lees je de drie belangrijkste factoren die de markt beïnvloeden in de week voor de halving plaatsvindt.


8 dagen tot de Bitcoin halving

De komende acht dagen zullen zich uitsluitend richten op één onderwerp voor Bitcoin-analisten: De Bitcoin halving. Het evenement zal het aanbod van “nieuwe” Bitcoins die aan miners worden betaald met 50% verlagen tot 6,25 BTC per blok.

Deze daling van het aanbod met 50% zou aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor de vraag en daarmee de prijs van de munt. Zeker als we terugkijken naar de twee voorgaande halveringen.

Toch kan het nog even duren voordat het evenement invloed gaat hebben op de koers. Als we kijken naar het stock-to-flow model van de Bitcoin dan zal er een grote prijsstijging plaatsvinden 1-2 jaar na de BTC halving.

Stock-to-flow model – bron: digitalik

Correlatie met aandelenmarkt

Naast de halving is het nog altijd belangrijk om het prijsgedrag van de aandelenmarkt te volgen. Dit omdat BTC nog steeds gecorreleerd lijkt aan de traditionele aandelenmarkten.

Zo zagen we de futures op de S&P 500 en de Dow Jones met 3 procent dalen. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat de BTC prijs vandaag is gedaald. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BTC rond de $8.724, wat ongeveer 3,7% lager is dan gisteren.

Coronavirus blijft het positieve sentiment onderdrukken, terwijl de Verenigde Staten en China vechten over de oorsprong van de pandemie, wat angst op de aandelenmarkt heeft veroorzaakt.


Bitcoin fundamentals bereiken hoogtepunt

Ondanks de wisselende prijsactie blijven de fundamentals van het Bitcoin netwerk flink stijgen. De hash rate en moeilijkheidsgraad bereikten zelfs hun hoogste punt ooit.

De moeilijkheidsgraad zal op 5 mei met 1.4% toenemen en dat zal meteen de laatste verhoging zijn voor dat de halving plaats zal vinden.

 

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen
Bitcoin ziet er heel bearish uit onder de 22.500 dollar Bitcoin ziet er heel bearish uit onder de 22.500 dollar
Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen
Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten