Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

3 redenen waarom de Solana-prijs blijft stijgen

Solana, een gedecentraliseerde blockchain die is gebouwd om schaalbare, gebruiksvriendelijke apps mogelijk te maken, wordt enorm populair. Sinds juli schoot de prijs van SOL dan ook sterk omhoog.


15.000% stijging dit jaar

SOL, dat de token van het Solana-platform is, bereikte zojuist een hoogtepunt van $259. Daarmee is het alleen dit jaar al met meer dan 15.000% is gestegen. SOL haalde Tether zelfs in en is nu de de op drie na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie.

Met een van de meest indrukwekkende prijsgrafieken dit jaar, is SOL nu een van de meest populaire munten. Dat gezegd hebbende, hier zijn 3 redenen waarom de prijs van SOL hoog is.


3 redenen waarom de Solana-prijs zoveel steeg:

1. Solana begon met NFT’s
Solana verdiepte zich in de NFT-wereld met een samenwerking met Degenerate Apes. Alleen al in drie maanden tijd bereikte de verkoop bijna $500 miljoen. Uiteraard gebruiken al die NFT-verkopen de SOL-token bij de betaling, waardoor de prijs hoger wordt.

2. Favoriete blockchain van ontwikkelaars
Door Bloomberg wordt Solana beschouwd als “een potentiële langetermijnrivaal voor Ethereum” en dit werd benadrukt door het World Economic Forum. Solana heeft een breed scala aan ontwikkelaars gelokt die op zoek waren naar een alternatief voor de eerste programmeerbare blockchain vanwege zijn congestie en hoge tarieven. Deze migratie van projecten zorgde ervoor dat SOL zijn plek tussen de topmunten kreeg

3. Snelheid en lage transactiekosten
SOL charmeert de crypto-sfeer met zijn zeer lage transactiekosten, waardoor de fanbase elke dag snel groeit. Dit is vooral omdat het beschikbaar is op de meeste grote cryptocurrency-apps en -exchanges. 

Solana wordt beschouwd als een van de snelste cryptocurrencies. Het kan ten minste 50.000 transacties per seconde (TPS) verwerken tegen een kostprijs van minder dan $0,01 per transactie. Ethereum kan slechts 15 tot 45 TPS kan verwerken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten