Bitcoin minen, miner
Regulatie

30% Crypto Mining belasting geschrapt in VS

Goed nieuws voor cryptocurrency miners in de Verenigde Staten: de voorgestelde belasting op hun stroomverbruik is geschrapt na onderhandelingen tussen president Biden en Huisvoorzitter McCarthy. Het plan wacht nu op goedkeuring door het Huis en de Senaat.

Belasting crypto miners geschrapt

In een positieve wending voor cryptocurrency miners in de Verenigde Staten is de voorgestelde belasting op hun stroomverbruik geschrapt, zo meldde het Republikeinse congreslid Warren Davidson. Na langdurige onderhandelingen werd er overeenstemming bereikt tussen president Joe Biden en de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, om het schuldplafond van het land te verhogen tot januari 2025, wat betekent dat het na de volgende presidentsverkiezingen zal plaatsvinden.

Het schuldplafond is het maximale bedrag aan schuld dat de overheid mag aangaan. Door het verhogen van het schuldplafond kan de overheid meer geld lenen om aan haar financiële verplichtingen te voldoen en een mogelijke wanbetaling te voorkomen.

Congreslid Davidson (Republikein uit Ohio) bevestigde via Twitter de ontwikkeling met betrekking tot de voorgestelde belasting op cryptocurrency. Hij verklaarde: “Ja, een van de overwinningen is het blokkeren van de voorgestelde belastingen.” Dit was een reactie op Pierre Rochard, VP of Research bij Riot Platform, die opmerkte dat het nieuwe wetsvoorstel om het schuldplafond te verhogen geen vermelding bevatte van bitcoin mining.

Weerstand tegen crypto mining belastingplan van Witte Huis

In de eerste week van mei heeft het Witte Huis een belastingvoorstel gepresenteerd dat specifiek gericht was op het belasten van het elektriciteitsverbruik van cryptocurrency miners. Dit voorstel, genaamd de Digital Assets Mining Energy (DAME) accijnswet, beoogde een geleidelijke belastingverhoging van 10% in 2024 tot 30% in 2026.

Het Witte Huis benadrukte de aanzienlijke hoeveelheid energie die miners verbruiken en de negatieve impact daarvan op het milieu. Daarnaast werd geschat dat de DAME-wet gedurende een periode van 10 jaar ongeveer 3,5 miljard dollar aan inkomsten zou genereren.

De reacties vanuit de crypto mining-gemeenschap waren overwegend negatief, waarbij velen de maatregel zagen als een directe poging om de invloed van de cryptogemeenschap te beperken en te verzwakken.

In de tussentijd kondigde het in New York gevestigde bedrijf Bit Digital aan dat het proactief maatregelen zou nemen om de voorgestelde belasting op crypto mining te ontwijken door uit te breiden naar IJsland.

Het is belangrijk om op te merken dat zowel het Witte Huis als het Amerikaanse ministerie van Financiën nog geen officiële bevestiging hebben gegeven dat de miningbelasting definitief van tafel is. Blockworks heeft contact opgenomen om nadere informatie te verkrijgen.

Op dit moment bevindt het plan van het Witte Huis om belasting te heffen op crypto mining zich in een wachtstand, terwijl de goedkeuring van het schuldplafond nog moet plaatsvinden door zowel het Huis als de Senaat om wet te worden.

Regulatie nieuws

SEC eist miljarden van Terraform Labs en Do Kwon na fraudezaak
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’