Nieuws

32% van de Europeanen: Crypto is de toekomst van het internet

De meeste Europeanen zijn van mening dat crypto valuta’s in de toekomst uitgegeven kunnen worden in heel veel winkels. Dit bleek uit een onderzoek van de ING Bank, gepubliceerd op 18 september.


Kan je in de meeste winkels met crypto betalen?

In het onderzoek van de ING deden 15.000 Europeanen uit 15 verschillende landen mee. Zij hebben vragen beantwoordt over crypto valuta’s. Uit de antwoorden bleek dat 51% van de respondenten van mening is dat cryptocurrencies in de meeste winkels te besteden zijn.

Echter, het is natuurlijk niet zo dat crypto’s in de meeste winkels geaccepteerd worden in het merendeel van de winkels. Alleen een “Bitcoin-stad” zoals Arnhem in Nederland zie je dat veel retailers de digitale munt accpeteren. Zo laat de website CoinMap zien dat er wereldwijd slechts 15.430 locaties zijn waar je met crypto valuta’s kan betalen.

Uit het onderzoek bleek ook dat 82% van de respondenten ten minste één van de vijf vragen correct heeft beantwoordt. Daarnaast had vier op de tien respondenten hoge verwachtingen voor de cryptowereld, terwijl ongeveer één op de vier lage verwachtingen had. Opvallend is dat één derde (32%) van de ondervraagde mensen gelooft dat crypto valuta’s de toekomst zijn van online uitgaven.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat meer dan een kwart van de respondenten openstaan ​​voor het ontvangen van nieuwe crypto’s van bekende merken. Ook zeggen de respondenten dat banken cryptocurrencies moeten ondersteunen.

Ten slotte weet de overgrote meerderheid van de geïnterviewde Europeanen, maar liefst 63%, dat de waarde van cryptocurrencies voortdurend veranderen en weet 73% dat een cryptocurrency een soort digitale valuta is.


De kennis over de crypto is beperkt

Uit het onderzoek bleek het volgende: Hoewel de meesten van crypto valuta’s hebben gehoord, hebben de meesten nog steeds zeer beperkte kennis over de crypto wereld. Vreemd genoeg werd er opgemerkt dat het de groepen waren met een lager kennisniveau die juist de neiging hadden meer open te staan voor een toekomst met crypto valuta.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)