Arnhem in de top 10 Bitcoin steden van de wereld


Men zegt dat de cryptocurrency wereld grenzeloos is. Wanneer je Bitcoins verhandeld of verstuurt via het internet is dat ook waar. Maar wat als je Bitcoins uit wilt geven in een winkel? In dit artikel vind je de 10 meest crypto vriendelijke steden ter wereld.


Arnhem is een belangrijke Bitcoin stad

Terwijl de Bitcoin, Ethereum en Ripple koersen dalen, zien we de acceptatie van cryptocurrencies groeien. Belangrijke technologische gebieden in de wereld zoals Seoul en San Francisco zijn overduidelijk crypto hotspots. Maar toch duiken er veel onverwachte steden op die de cryptowereld steunen. Steden als Praag, Tel Aviv en Buenos Aires staan hoog in de top 10.

Misschien nog wat opvallender is Arnhem. Enorm veel winkeliers in de hoofdstad van Gelderland accepteren Bitcoin en dat is opmerkelijk te noemen. Arnhem heeft namelijk meer dan 100 BTC accepterende bedrijven, terwijl Amsterdam er slechts 44 heeft.De Top 10 Bitcoin steden

Hieronder vind je een door Newsbit samengestelde lijst die de Top 10 Bitcoin steden van de wereld weergeeft. Deze lijst is samengesteld met behulp als Forbes en CoinMap.

 

NummerStadAantal bedrijven
1Praag, Tsjechië147
2Buonos Aires, Argentinië141
3San Francisco, Amerika117
4Arnhem, Nederland115
5Madrid, Spanje101
6New York, Amerika101
7Bogotá, Colombia87
8Vancouver, Canada86
9Londen, Engeland85
10Parijs, Frankrijk82

De grootste groei op dit moment vind plaats in Azië. Steeds meer bedrijven zijn bezig met het accepteren van cryptocurrencies. Echter blijft dit lastig. De wet en regelgeving maakt het er voor Aziatische bedrijven niet makkelijker op.