Blockchain

36.5 Miljoen Amerikanen bezitten Cryptocurrencies

Het aantal Amerikanen dat cryptomunten bezit, is dit jaar bijna verdubbeld, van 7,95% in 2018 tot 14,4% in 2019. Dit blijkt uit een enquête van Finder.


Een toenemend aantal Amerikanen bezit crypto

Finder, een in Australië bedrijf voor financiële dienstverlening, heeft 2068 Amerikanen ondervraagd doormiddel van een enquete. Uit de uitkomsten blijkt dat er 36,5 miljoen mensen in Amerika cryptocurrencies bezitten.

Het onderzoek werd op 14 oktober, via twitter, naar buiten gebracht met de titel: “Een toenemend aantal Amerikanen bezit crypto.” Volgens deze enquete ligt het gemiddelde bedrag dat Amerikanen in cryptomunten investeren rond de $5477 dollar. Maar, omdat driekwart van de respondenten minder dan dit bedrag bezaten is het belangrijk ook het mediane bedrag te noemen. Dit ligt rond de $360 dollar per persoon.

Een ander opmerkelijke uitkomst is dat meer dan de helft (55,4%) van de Amerikaanse crypto investeerders vertellen meerdere cryptomunten te bezitten. Dat wil zeggen dat ze bijvoorbeeld naast Bitcoin ook nog andere cryptocurrencies bezitten.

Daarnaast blijkt uit de enquete dat mannen bijna twee keer zo vaak cryptomunten bezitten dan vrouwen. 19% van de mannen vertelt namelijk cryptocurrencies tegenover slechts 10% van de vrouwen.


De redenen om crypto te bezitten, of juist niet

Finder vertelt dat de meerderheid (61%) van de Amerikaanse cryptobezitters in de digitale munten investeren omdat ze het als een investering beschouwen. Slechts 29,3% vertelt cryptocurrencies te willen gebruiken voor transactiedoeleinden. Opvallend om te noemen is dat 25,6% van de Amerikanen crypto’s bezitten omdat ze hun geld willen opslaan buiten traditionele instellingen.

Er zijn een aantal redenen die de respondenten geven om niet in crypto te stappen. De belangrijkste reden die werd aangewezen door 47,9% van de mensen is dat het ‘te ingewikkeld is om te begrijpen’. Daarnaast geeft 45% van de mensen aan simpel weg niet geïnteresseerd te zijn en 23% vertelt crypto te riskant te vinden.

Eind september toonde een ander onderzoek aan dat 32% van de Europeanen gelooft dat crypto de toekomst is van online betalingen.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)