Polygon, matic
Altcoin

37.000 decentrale applicaties op Polygon, stijging van 400% in 2022

Het aantal decentrale applicaties op Polygon is inmiddels boven de 37.000 uitgestegen. Daarmee is dit getal in 2022 al met 400 procent toegenomen. Het Polygon team deelde deze veelbelovende statistieken op 10 augustus in een nieuwe blogpost. Daarbij geeft het wel aan dat het getal een optelsom is van alle applicaties die op het mainnet én het testnet lanceerden.

11.800 actieve teams op Polygon

Niet alleen het aantal decentrale applicaties op de Polygon blockchain gaat als een raket. Ook het aantal teams dat actief werkt aan applicaties voor Polygon is indrukwekkend te noemen. Eind juli werkten er volgens het team van Polygon 11.800 verschillende teams aan projecten op de blockchain. Dat markeert een stijging van 47,5 procent ten opzichte van maart. Die stijging komt niet geheel als een verrassing, gezien Polygon een hoop projecten van het gevallen Terra heeft overgenomen.

https://twitter.com/Fwiz/status/1557528774391959552

Meteen na de ineenstorting van Terra begon Polygon een charmeoffensief om projecten vanuit het Terra-ecosysteem te overtuigen om de overstap naar Polygon te maken. Dat is gelukt, want het aantal applicaties en teams die binnen het ecosysteem actief zijn, is explosief toegenomen. Interessant is dat 74 procent van de applicaties exclusief op Polygon draaien en dat 26 procent zowel op Ethereum als Polygon gelanceerd zijn.

Samenwerking met Alchemy werpt vruchten af

Polygon ging in juni 2021 een samenwerking met Alchemy aan en dat blijkt een schot in de roos te zijn. Het aantal decentrale applicaties is in de maanden daarna explosief toegenomen. In oktober ging het om 3.000 applicaties, in januari was dat getal al toegenomen naar 7.000, in april ging het om 19.000 applicaties en nu zit Polygon dus op meer dan 37.000 applicaties.

Het is dan ook geen verrassing dat MATIC, de token van Polygon, een extreem goede periode doormaakt. De afgelopen maand is MATIC met 66,3 procent in waarde toegenomen en momenteel noteert het project een waarde van 0,9489 dollar per token. Daarmee heeft Polygon een market cap van 7,6 miljard dollar en staat het op plek 13 in de top 100 van grootste projecten. 

Altcoin nieuws

Het nut van memecoins volgens het brein achter Avalanche
Crypto-analist waarschuwt voor grote crash van altcoins zoals Chainlink
Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins