Bitcoin

3e grootste Bitcoin-whale voegt 207 BTC toe

Bitcoin-whales lijken weer actief te zijn nu de prijs van Bitcoin (BTC) gedaald is. Uit nieuwe data blijkt dat de op slechts 2-na grootste Bitcoin-whale maar liefst 207 BTC toegevoegd heeft aan zijn wallet.


BTC-Whales zijn actief

Waar Bitcoin in de laatste 24 uur een grote dip heeft meegemaakt, blijkt dit toch een solide aanschaf te zijn voor grote investeerders. Eén van BTC-wallets heeft naar verluidt bijna $13 miljoen aan zijn BTC-saldo toegevoegd, tegen een prijs van $62.053 per Bitcoin. In geheel november heeft dit adres al een toename gezien van maar liefst 635 Bitcoin, of circa $38.576.250 tegen een BTC-prijs van $60.750 per stuk.

Dat whales extra Bitcoin aanschaffen komt vaker voor en is zeker geen zeldzame activiteit. Een vertegenwoordiger van het on-chain-analysebedrijf CryptoQuant zei hierover het volgende:

“Naar mijn mening dekken whales en andere grote spelers hun Bitcoins meestal af door over te stappen naar derivatenbeurzen en shortposities in te nemen wanneer ze een enorme hoeveelheid BTC op prijsbodems kopen.”


Verminderen BTC-bezit

Naar verluidt zijn diverse langetermijnhouders vanaf begin deze maand begonnen met het verminderen van hun bezit in de top cryptocurrency. In wat bekend staat als ‘distributie’, ging het fenomeen historisch gezien gepaard met de meest vraatzuchtige fase van bullish prijsactie, zoals gezien begin november van afgelopen jaar.

Een groot kopersvolume van $62.000 bleek niet genoeg te zijn om een nieuwe test van lagere niveaus dinsdag te voorkomen, in tegenstelling tot de verwachtingen van Whalemap, een speciaal hulpmiddel voor het monitoren van whale-activiteiten.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?