Nieuws, Trending

4 keer meer cryptojacking gevallen in 2018


Het Russische antivirusbedrijf Kaspersky Lab heeft een onderzoek gedaan naar cryptojacking gevallen. Uit hun resultaten blijkt dat er een stijging van 400% is in het aantal cryptojacking gevallen ten aanzien van vorig jaar.


Wat is cryptojacking?

Cryptojacking betekent dat iemand anders gebruik maakt van jouw computer zonder dat jij dit weet. Vervolgens laat diegene jouw computer crypto-valuta minen. In de meeste gevallen doen criminelen dit door een malafide website op te starten die in de achtergrond crypto-valuta aan het minen is wanneer iemand de website bezoekt. Hierdoor heeft de gebruiker het vaak zelfs niet eens door dat zijn computer gebruikt wordt om crypto te minen.


Variatie cryptokoersen

Volgens een aantal crypto-fans heeft het probleem te maken heeft met de grote variaties in de cryptokoersen. Toch is Kaspersky Lab het hier niet geheel mee eens.

Kaspersky Lab is dit jaar vaker de bron geweest van substantiële gegevens met betrekking tot crypto-schendingen, met name de toename van cryptojacking. Dit doordat zij de crypto-wereld nauwlettend in de gaten houden.Enorm aantal cryptojacking gevallen

Volgens Kaspersky is het aantal gevallen van cryptojacking enorm gestegen in 2018 tot maar liefst 13 miljoen gevallen, een stijging van zo’n 400% ten opzichte van het totaal van 3.5 miljoen van 2017.


Bezorgdheid

Het verontrustende aantal van cryptojacking gevallen die dit jaar hebben voortgedaan is reden genoeg tot bezorgdheid. Een oplossing is er nog niet direct, echter staat dit hoog op de prioriteitenlijst en moet dit onderwerp snel beheerd en opgelost worden.