40+ miljoen crypto-adressen houden nu Ethereum (ETH) vast

De on-chain markt intelligence onderneming Glassnode heeft laat zien dat er nu minstens 40 miljoen wallets zijn waar Ethereum (ETH) op wordt bewaard. In zijn totaliteit zijn er nu bijna 100 miljoen Ethereum-adressen.


Ruim 300% stijging

Dit aantal ETH-wallets is een stijging van circa 350% in vergelijking met het hoogtepunt van de afgelopen bull run. Tijdens dit hoogtepunt werden toen bijna 356.000 ETH-adressen aangemaakt in slechts 24 uur tijd. Tijdens deze bull run werd Ethereum $1.365 per stuk waard. Momenteel wordt 1 Ethereum verhandeld voor circa $203.

Hierdoor lijken de basisprincipes niet echt de huidige prijsactie van Ethereum te weerspiegelen. Zo is de prijs van de grootste altcoin zo’n 85% gedaald, terwijl het aantal wallets met (een gedeelte van) Ethereum juist enorm is toegenomen. Er zijn echter grote verwachtingen voor Ethereum 2.0. Deze update heeft echter wat vertraging opgelopen door diverse bugs.


Bitcoin 3x zoveel adressen als Ethereum

Volgens Glassnode heeft Bitcoin (BTC) ongeveer 3 keer zoveel wallet-adressen als Ethereum (ETH). Er worden dan ook steeds meer nieuwe hoogtepunten bereikt door de Bitcoin-whales. Hierdoor lijkt Bitcoin de trend van 2016 weer opnieuw in te gaan.

Waar Ethereum Bitcoin echter verslaat is op het aantal wallet-adressen die worden geclassificeerd als niet-leeg. Dit houdt in dat er in ieder geval een klein gedeelte van de cryptocurrency op dat adres wordt bewaard en hiermee dus niet leeg is. Dit komt onder andere door diverse ERC-20-tokens dat op het ETH-netwerk wordt gebouwd, zoals de ERC20-versie van de stablecoin Tether (USDT). Zij gebruiken nu meer dan 20% van de gaskosten dat op het netwerk wordt gebruikt.

Sinds begin dit jaar is het aantal Ethereum-adressen al vertienvoudigd. Dit komt onder andere door de explosieve vraag naar door fiat-ondersteunde stablecoins, zoals Tether.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken