Bitcoin

43% van geïnteresseerde investeerders in Bitcoin zijn vrouwen

Bitcoin (BTC) fondsbeheerder Grayscale heeft een onderzoek uitgevoerd naar beleggers die geïnteresseerd zijn in Bitcoin. Uit dit onderzoek, met 1.100 Amerikaanse investeerders, blijkt dat 43% van de beleggers die geïnteresseerd zijn in Bitcoin, vrouwen zijn. In totaal zijn 1.100 beleggers tussen de 25 en 64 jaar oud geïnterviewd met een belegbaar inkomen van ten minste $10.000.


Mannelijk beleggerspubliek

Eerder werd altijd aangenomen dat cryptocurrencies overwegend door mannen wordt beheerd. De resultaten uit dit onderzoek lijkt dit echter te ontkennen. Deze gegevens wijzen er toch echt op dat vrouwen ook zeer geïnteresseerd zijn in Bitcoin.


Onderzoeksresultaten

Uit het onderzoek blijkt dat 56.2% van de vrouwen en 56.4% van de mannen groeimogelijkheden zien in digitale valuta. Ook het vooraf ingestelde aanbod van de Bitcoin helpt mee, 49.8% van de vrouwen en 49.9% van de mannen denkt dat dit kenmerk de vraag naar de Bitcoin en de waarde hiervan zou kunnen laten stijgen.

Ook het aantal vrouwen dat gelooft dat de waarde van de Bitcoin toe zal gaan nemen is aan het stijgen. Zo denkt 47% van de vrouwen op dit moment dat de Bitcoin in waarde zal gaan stijgen. Van de mannen gelooft slechts 39% dit, aldus het onderzoek.


Vrouwen investeren veiliger

Van de ondervraagden hebben 42% van de vrouwen aangegeven dat ze van plan zijn om op veilig te spelen met hun investeringen. Dit terwijl van de mannen dit percentage op slechts 35% lag. Hierdoor kan geconcludeerd worden dat vrouwen (iets) veiliger investeren.

Hiernaast ligt het doel van investeren bij vrouwen over het algemeen ergens anders dan mannen. Zo concludeert het rapport dat vrouwen investeringen sneller zien als manier om hun families te beschermen dan om rijk te worden. Mannen zien liever geld in ruil voor hun investeringen en willen hiermee liever een rijkdom opbouwen.


Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen