Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

5 Mega Exchanges hebben 10% van het aanbod van Bitcoin in handen

Het Bitcoin-ecosysteem wordt nog steeds gedomineerd door een handjevol exchanges en bedrijven.

Volgens gegevens die door Chain.info zijn gepubliceerd, wordt momenteel ongeveer 10,6% van het circulerende aanbod van Bitcoin (BTC) vastgehouden op slechts vijf gecentraliseerde exchanges.


De grote 5 bezit meer dan 1,96 miljoen BTC

De grootste 5 exchanges, namelijk Coinbase, Huobi, Binance, OKEx en Kraken houden momenteel meer dan 1,96 miljoen Bitcoin tokens vast.

Waarschijnlijk heeft Coinbase dankzij zijn custody-services verreweg de meeste in bezit. De Amerikaanse exchange bezit namelijk 944.904 BTC verspreid over ongeveer 4,39 miljoen verschillende wallet-adressen.

Huobi staat op de tweede plaats met 323.665 BTC in ongeveer 901.600 unieke portefeuilles, gevolgd door Binance met 289.961 BTC op bijna 2,7 miljoen adressen. OKEx heeft 276.184 BTC in 339.000 portefeuilles, terwijl Kraken 126.510 Bitcoin bezit onder 672.000 adressen.

De volgende zeven exchanges – Bitflyer, BIttrex, Bitfinex, Poloniex, Coincheck, Gate.io en Bitstamp bevatten nog eens 210.000 Bitcoins tussen hen.


Het percentage is wellicht nog veel hoger

Uit de gegevens blijkt dat veel investeerders nog steeds de voorkeur geven om veel geld op exchanges te hebben staan ondanks dat hier beveiligingsrisico’s aan verbonden zijn. Dit ondanks dat de fundamentele ethos van de Bitcoin eigenlijk is dat het gedecentraliseerd is en je bezitter van je eigen privé-sleutels moet zijn.

Het percentage van het Bitcoin-aanbod op de vijf gecentraliseerde exchanges kan eigenlijk zelfs aanzienlijk meer dan 10% bedragen, waarbij Chainalysis onlangs schatte dat de 3,7 miljoen BTC die in meer dan vijf jaar niet zijn verplaatst, waarschijnlijk verloren zijn gaan/ kwijt zijn. Als dat waar is, wordt momenteel bijna 15% van het aanbod van Bitcoin bewaard op vijf gecentraliseerde platforms.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten