Bitcoin

5e grootste bank in Amerika biedt nu Bitcoin-bewaardiensten aan

bewaardiensten voor Bitcoin aan zal bieden


Bewaardiensten via de bank

Institutionele investeringsmanagers met privéfondsen in de VS of de Kaaimaneilanden kunnen nu de service van de bank gebruiken om hun private keys op te slaan.

De bank werkt samen met financiële dienstverleners en technologiebedrijf New York Digital Investment Group (NYDIG). Ook heeft het zich aangemeld voor het beheer van de geplande Bitcoin ETF van NYDIG. Deze is echter nog steeds in afwachting van goedkeuring door de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten.

Volgens CNBC biedt de Amerikaanse bank momenteel ook bewaardiensten aan voor Litecoin en Bitcoin Cash. Ook heeft de bank plannen om in de loop van de tijd Ethereum en andere munten toe te voegen, aldus Gunjan Kedia, vicevoorzitter van Wealth Management and Investment Services.

De bank kondigde voor het eerst hun plannen aan in april. Het schreef destijds dat details binnen enkele weken zouden worden aangekondigd. Het bedrijf investeerde eerder dit jaar ook in blockchain-infrastructuur technologiebedrijf Securrency.

Kedia zei het volgende in een persbericht:

“De belangstelling van beleggers voor cryptocurrency en de vraag van onze klanten voor fondsdiensten zijn de afgelopen jaren sterk gegroeid. Onze fonds- en institutionele bewaarklanten hebben hun plannen om cryptocurrency aan te bieden versneld. Als reactie daarop hebben we er een prioriteit van gemaakt om onze plannen ook te versnellen.”


Groeiende acceptatie

De aankondiging van vandaag suggereert een grotere acceptatie van cryptocurrency door de traditionele financiële sector. Het volgt ook op een rapport dat maandag is vrijgegeven door de Global Research-divisie van Bank of America, waarin de op een na grootste Amerikaanse bank wordt beschreven als “bullish” op crypto. Ook zei de bank dat blockchain “de meest opwindende nieuwe markt in jaren” is.

De U.S. Bank voegt zich bij een groeiende lijst van bedrijven die de bewaring van cryptocurrency voor institutionele beleggers aanbieden. De traditionele investeringsbank Cowen Inc. kondigde in mei aan dat het bewaardiensten zou lanceren. Ook de Deutsche Bank maakte eind vorig jaar ongeveer hetzelfde bekend.

Crypto-exchange Coinbase heeft een eigen bewaardienst, met een aantal prominente klanten, zoals durfkapitaalfirma Andreessen Horowitz en investeringsmaatschappij Polychain Capital.

NYDIG is van plan om in de nabije toekomst cryptocurrency-services via honderden Amerikaanse banken aan te bieden. In mei ging het bedrijf een partnerschap aan met Fidelity National Information Services (FIS) om Amerikaanse banken in staat te stellen koop-, verkoop- en bewaardiensten aan klanten aan te bieden. NYDIG beweerde destijds dat het in gesprek was met verschillende grote Amerikaanse banken.

Bitcoin nieuws

Cruciale avond aangebroken voor de Bitcoin koers
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Macro-guru: Bitcoin gaat andere grote assets opeten
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?