Altcoin Nieuws

60% van superrijke family offices bezit crypto of overweegt het

Een onderzoek dat uitgevoerd is door investeringsbank Goldman Sachs heeft uitgewezen dat bijna de helft van zijn family office-klanten cryptocurrency aan hun portefeuilles wil toevoegen. Dit geeft aan dat de ultrarijken steeds optimistischer worden over digitale activa.


15% is al blootgesteld aan crypto

Het onderzoek, dat door Bloomberg gerapporteerd is, ondervroeg meer dan 150 family offices wereldwijd en ontdekte dat 15% al ​​is blootgesteld aan crypto-activa. Nog eens 45% van de offices toonde interesse in investeringen in deze activaklasse als afdekking tegen “hogere inflatie, aanhoudend lage rentes en andere macro-economische ontwikkelingen na een jaar van ongekende wereldwijde monetaire en fiscale stimuleringsmaatregelen”.

Andere respondenten noemden echter hun bezorgdheid over de volatiliteit en de onzekerheid op lange termijn rond de prijs van cryptocurrencies als reden voor hun afkeer van de activaklasse. Circa 67% van de ondervraagde bedrijven beheert naar verluidt activa ter waarde van meer dan $1 miljard. Van alle respondenten, heeft ongeveer 22% een beheerd vermogen van $5 miljard of meer.


Wat zijn family offices?

Bloomberg beschrijft family offices als het beheren van “de rijkdom en persoonlijke zaken van rijke mensen”. Enkelen hiervan zijn Microsoft-medeoprichter Bill Gates, voormalig Google-CEO Eric Schmidt en Chanel-eigenaren Alain en Gerard Wertheimer.

Professionele dienstverlener Ernst & Young schat dat er meer dan 10.000 family offices zijn die elk de financiële zaken van slechts één familie beheren. Hiervan is de helft in de 21e eeuw is opgericht. De family office-sector beheert naar schatting wereldwijd meer dan $6 biljoen en overschaduwt de hedgefondssector.

Meena Flynn van Goldman Sachs beweert dat de meeste family office-klanten van het bedrijf interesse hebben getoond in het “digitale activa-ecosysteem”. Ze voegde eraan toe dat veel klanten geloven dat blockchain-technologie “net zo impactvol zal zijn als internet is geweest vanuit een efficiëntie en productiviteit perspectief.”


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten