Dogecoin Nieuws, Exchange Nieuws

Dogecoin Nieuws, Exchange Nieuws

62% van Robinhood’s crypto inkomsten was afkomstig van Dogecoin

Een opvallend groot deel van de kwartaalinkomsten van Robinhood werd gegenereerd door cryptohandel (41%). Misschien nog wel opvallender is dat 62% van die omzet afkomstig was van Dogecoin handel.


41% van omzet komt voort uit cryptohandel

De populaire Amerikaanse tradingapp, Robinhood, heeft onthuld dat cryptohandel op het platform enorm in populariteit is gestegen. Het vertegenwoordigt nu 41% van zijn omzet.

Volgens de financiële resultaten van het tweede kwartaal die op 18 augustus werden gepubliceerd, genereerde het bedrijf $233 miljoen uit crypto-handelsdiensten voor het kwartaal. Dit vertegenwoordigt een stijging ten opzichte van de $5 miljoen voor heel 2020. Meer dan 60% van de Robinhood-accounts met fondsen verhandelde digitale activa tijdens het tweede kwartaal van 2021.

Zeker in begin 2021 was Dogecoin populairder dan ooit. Daardoor is maar liefst 62% van Robinhood’s crypto-inkomsten afkomstig van Dogecoin-transacties.

Het winstrapport is het eerste dat Robinhood heeft vrijgegeven sinds het een beursgenoteerd bedrijf werd. Vlad Teev, mede-oprichter en CEO van Robinhood, verklaarde:

“We worden aangemoedigd door het aantal mensen dat via Robinhood voor het eerst toegang heeft tot het financiële systeem.”

De omzet bedroeg $565 miljoen voor het hele kwartaal, een stijging van 131% vergeleken met de $244 miljoen in het tweede kwartaal van 2020. Maandelijks actieve gebruikers zijn meer dan verdubbeld op jaarbasis van 10,2 miljoen naar 21,3 miljoen. Gefinancierde accounts stegen in dezelfde periode met 130%.

De waarde van activa die door Robinhood worden bewaard, verdrievoudigde ook tot $102 miljard.

Ondanks de stijgende crypto-inkomsten rapporteerde Robinhood een algemeen verlies van $464 miljoen voor het tweede kwartaal. De verliezen worden echter toegeschreven aan boekhoudkundige aanpassingen met betrekking tot de fluctuerende warrants en notes die door het bedrijf worden aangehouden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten