USDC
Stablecoin

70 procent van activiteit USD Coin vindt plaats buiten Amerika

Volgens Circle CEO Jeremy Allaire vindt 70 procent van de activiteit van USD Coin plaats buiten de Verenigde Staten. Wat opvallend is, aangezien de munt een digitaal equivalent van de Amerikaanse dollar is. Uit die data blijkt dat Amerika als markt niet zo belangrijk is voor stablecoin-uitgevers als wij soms denken.

Opmerkelijke internationale acceptatie van USD Coin

CEO Jeremy Allaire van Circle schat in dat een aanzienlijke 70% van het gebruik van USD Coin afkomstig is uit landen die zich buiten de grenzen van de Verenigde Staten bevinden.

In een tweet gedateerd 8 augustus, gericht aan zijn 131.300 volgers op het X-platform (Twitter), verklaarde Allaire dat ondanks de prominente hype omtrent louter Amerikaanse betrokkenheid, het hoge adoptiepercentage buiten de VS blijft toenemen. Hij voegde eraan toe:

“Naar schatting vindt 70% van de adoptie van USDC buiten de Verenigde Staten plaats, waarbij enkele van de meest snelgroeiende regio’s bestaan uit opkomende en ontwikkelende markten.”

Daarbij meldde hij dat aanzienlijke vooruitgang is geboekt in regio’s zoals Azië, Latijns-Amerika (LATAM) en Afrika.

Tether CTO ziet Stablecoin als Veilig Instrument voor Opkomende Markten

Paolo Ardoino, de Chief Technology Officer (CTO) van Tether, een concurrerende stablecoin-uitgever, heeft een soortgelijke internationale visie voor zijn organisatie en de bijbehorende stablecoin uitgelicht. In februari benadrukte hij dat USDT kan worden gezien als een “betrouwbaar instrument voor opkomende markten en ontwikkelingslanden”.

De opmerkingen van Allaire volgden op de aankondiging van PayPal dat het zijn eigen aan de USD gekoppelde stablecoin, PayPal USD (PYUSD), gaat lanceren. Hierbij bracht hij zijn felicitaties over aan zowel het bedrijf als aan Paxos en voegde eraan toe:

“Het is buitengewoon opwindend om te zien hoe een toonaangevend internet- en betalingsbedrijf toetreedt tot de wereld van stablecoins. Dit benadrukt de invloed van duidelijke regelgeving.”

Zijn uitspraken kwamen ook op een moment dat het aanbod van USDC sinds begin 2023 afneemt, gedreven door een verminderde vraag en een toename van inwisselingen. Als gevolg hiervan is het marktaandeel van deze stablecoin gedaald tot slechts 21%, met een totale circulatie van $26,1 miljard.

Allaire reageert op zorgen over liquiditeit van USDC en uitbreiding van Circle’s banknetwerk

Op 8 augustus reageerde Allaire ook op zorgen over de liquiditeit van USDC. Hij bevestigde dat er meer USDC was afgelost dan uitgegeven en zei: “In de afgelopen maand hebben we $5 miljard aan USDC uitgegeven en $6,6 miljard aan USDC afgelost.”

Verder gaf Allaire aan dat Circle’s wereldwijde bank- en liquiditeitsnetwerk in opmars is en dat het bedrijf samenwerkt met “toonaangevende, hoogwaardige bankinstellingen in belangrijke wereldregio’s”.

In een transparantierapport dat op 3 augustus werd gepubliceerd, liet het bedrijf weten dat maar liefst 93% van haar Circle Reserve Fund bestaat uit kortlopende Amerikaanse staatsobligaties, zogenaamde ‘overnight’ Amerikaanse Treasury repurchase agreements en liquide middelen. De resterende 7% van Circle’s portefeuille bestaat uit liquide reserves die ondergebracht zijn bij financiële instellingen.

In juni kondigde Circle aan dat ze met succes een MPI-licentie (Major Payment Institution) had verkregen van de Monetary Authority of Singapore (MAS).

Stablecoin nieuws

Dreigt Tether zijn koppositie in de stablecoin-markt te verliezen aan USDC?
Tether Holdings boekt recordnettowinst en verhoogt vermogen aanzienlijk
USDC van Circle overtreft Tether’s USD in aantal transacties
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC