Bitcoin,

74% van de energie voor Bitcoin minen wordt gegenereerd door groene energie

Cryptocurrency onderzoeksbureau CoinShares schat dat 74,1 procent van de energie voor het minen van Bitcoin wordt aangedreven door groene energie.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

74% is van minen wordt gedaan met groene energie

In het rapport wordt ook geschreven dat, met de huidige prijzen, Bitcoin minen zeer winstgevend is. In het rapport staat dat het minen zelfs met oude uitrusting winstgevend is. Ook wordt er geschreven dat Bitcoin mining faciliteiten steeds meer gevestigd worden op plaatsen waar genoeg groene, hernieuwbare energie te vinden is.

De samenhang tussen het minen van Bitcoin en groene energie maakt bitcoin mijnbouw “meer op groene energie gebaseerd dan bijna elke andere grootschalige industrie in de wereld.” Het rapport merkt ook op dat sinds november vorig jaar de totale hashrate van het netwerk steeg van 40 quintillion hashes per seconde (EH / s) tot 50 EH / s.


Crypto minen is weer winstgevend

In het rapport staat beschreven dat eind vorig jaar er een afname in de hashrate van ongeveer 40% plaats vond. Dit was de eerste keer dat het rekenvermogen van het netwerk aanzienlijk was afgenomen.

Nu is de hashrate dus weer aanzienlijk toegenomen. Volgens CoinShares heeft dat te maken met de hogere Bitcoin prijs. Hierdoor is het minen plotseling zeer rendabel geworden. Er is te zien dat veel oude mininghardware weer is ingeschakeld door de hoge prijs.

Cryptocurrency mining gigant Bitmain is van plan om 200.000 mining apparaten te plaatsen in China. Dit om de profiteren van de goedkope waterkracht in het land.

Bitcoin nieuws

Morgan Creek Capital: Boomers gaan $300 miljard in Bitcoin investeren
Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?