world reserve coin
Bitcoin

7RCC wil klimaat-vriendelijke Bitcoin ETF op de markt brengen

Het cryptobedrijf 7RCC is één stap dichterbij de lancering van een klimaat-vriendelijke Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten. Op 13 maarde leverde de New York Stock Exchange een zogenaamd 19b-4 formulier in, wat nodig is om de aandelen van de 7RCC Spot Bitcoin en Carbon Credit Futures ETF op de markt te brengen.

7RCC leverde in december de S-1 aanmelding in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Op een verantwoordelijke manier Bitcoin kopen?

Het doel van het fonds is om de Bitcoin koers te volgen, maar ook de waarde van zogenaamde carbon credits. “De index probeert exposure op Bitcoin mogelijk te maken met een klimaatvriendelijke benadering, door de uitstoot weg te strepen tegen carbon credits”, zo staat er in de aanvraag.

Dat gaat uit van het narratief dat Bitcoin mining slecht is voor het klimaat, wat overigens nog niet helemaal duidelijk is. Er zijn heel veel voorbeelden waarin we kunnen zien dat Bitcoin juist een plus is voor de planeet.

Bijvoorbeeld door duurzame energie te verbruiken op momenten van overproductie, die de producenten niet kwijt kunnen aan het stroomnet. Waarom niet? Omdat er simpelweg niet voldoende vraag is op die momenten.

Zo maakt Bitcoin producenten van duurzame energie winstgevender en drijft het in theorie investeringen in die hoek; omdat die dus winstgevender worden dankzij Bitcoin mining.

Verder voorkomt Bitcoin ook het verbranden van overtollige gasvoorraden door olieproducenten. Die moeten de gassen die ze vinden vaak verbranden, omdat het simpelweg niet efficiënt is om ze te vervoeren en in te zetten op plekken waar ze nodig zijn.

Waarom brengt 7RCC deze ETF dan op de markt?

7RCC probeert hiermee natuurlijk op de gevoelens van investeerders in te spelen. Steeds meer mensen maken zich, terecht, zorgen om de planeet. Daar probeert 7RCC alleen maar van te profiteren, door een zogenaamde groene manier te verzinnen om in Bitcoin te investeren.

Het enige wat echt groen kleurt dankzij deze ETF van 7RCC is de portemonnee van het bedrijf als blijkt dat mensen hier massaal intrappen. Overigens verwacht ik niet dat het een groot succes zal worden.

Mensen die in Bitcoin investeren zullen dat veelal direct willen doen. Als ze vervolgens iets aan het klimaat willen doen, omdat ze zich zorgen maken over de uitstoot van de mining-industrie, dan kunnen ze dat ook beter zelf regelen via andere investeringen of donaties.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten