crypto crash
Altcoin, Binance

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!

Ruim 80 procent van alle nieuwe tokens op Binance staan in het rood. De meeste tokens die lanceren bij de grote beurzen worden meteen gedumpt op particulieren. Heeft het voor “de gewone burger” nog wel zin om in speculatieve nieuwe projecten te investeren? Is het niet veel veiliger om gewoon voor Bitcoin te kiezen als je crypto interessant vindt?

Binance brengt particulieren in de problemen

Voor Binance zijn de incentives natuurlijk duidelijk. Die kunnen verdienen op alles waar handel en volume op zit. Het maakt voor hen niet uit of een token iets van waarde vertegenwoordigt of pure gebakken lucht is.

Wat dat betreft kun je dat soort platformen niet echt vertrouwen als het om nieuwe projecten gaat. Steeds meer investeerders lijken daarvan te leren en kiezen ervoor om zich volledige op Bitcoin te focussen.

Tot nu toe is Bitcoin ook nog de enige munt met een bewezen toepassing. Voor de rest moet die toepassing eigenlijk nog gevonden worden.

Ook voor een Ethereum, dat in principe al jaren en jaren meeloopt, komen we op dit moment nog niet verder dan een decentraal platform om shitcoins op te verhandelen. Echte miljarden-toepassingen bestaan nog niet voor de munt van Vitalik Buterin.

Slechts vijf tokens in de plus

Uit onderzoek van Flow blijkt dat van de 31 onderzochte tokens op Binance, er slechts vijf winstgevend waren. Uiteraard waren dit vooral memecoins. Onder andere Dogwifhat (WIF) bleek een “schot in de roos” te zijn.

Het feit dat meer dan 80 procent van de nieuwe tokens in het rood staan in deze fase van de markt is bijzonder te noemen. Kun je nagaan als er straks sprake is van een bearmarkt en het echt pijn kan gaan doen.

Steeds meer mensen lijken te begrijpen dat het allemaal om Bitcoin draait in deze industrie. De enige munt die een toepassing heeft die mensen begrijpen en waar je echt iets mee kunt. Namelijk het beschermen van je vermogen met absolute schaarste, die je binnen 10 minuten naar de andere kant van de wereld kunt versturen.

Bitcoin is de digitale en verbeterde versie van goud. Voor de rest van de industrie moeten we nog verzinnen wat het eigenlijk doet.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Terraform Labs stopt activiteiten na schikking van $4,47 miljard met SEC
Licht Andrew Tate zijn volgers op met memecoins?
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken