Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

$850 miljoen DOGE anoniem verplaatst vóór de aankondiging van Elon Musk

Whale-trackingservice WhaleStats heeft een verdachte transactie van Dogecoins ter waarde van $850 miljoen gedeeld. Deze houdt mogelijk verband met de aankondiging van Elon Musk dat Tesla Dogecoin accepteert voor betalingen van goederen.


De grote transactie

De transactie die op de Dogecoin-blockchain verscheen, suggereert dat het anonieme account met de alias “Jzi13k” een grote transactie heeft gedaan ter waarde van bijna $1 miljard naar twee adressen. Het eerste adres, “y3PvN”, heeft het grootste deel van de transactie ontvangen en heeft momenteel 5,3 miljard Dogecoins.

De wallet van de afzender had talloze transacties in zijn geschiedenis en is mogelijk gekoppeld aan een cryptocurrency-exchange. De ontvanger had slechts één inkomende transactie.

De ongebruikelijk grote transactie werd gedaan vlak voordat Tesla-CEO Elon Musk aankondigde dat zijn bedrijf Dogecoin accepteerde. Na de aankondiging steeg de prijs van de munt met 30%, maar keerde daarna terug naar 19%.

Leden van de Dogecoin-gemeenschap gingen ervan uit dat er een verband zou moeten zijn tussen de twee gebeurtenissen. Dit komt door de zeldzaamheid van dergelijke grote transacties op de Dogecoin-blockchain. Bovendien is de wallet van de ontvanger gemaakt met als doel het geld te ontvangen en heeft dit sindsdien niet meer verplaatst.


Theorie over handel met voorkennis

Sommige gebruikers zijn er ook van uitgegaan dat iemand bij Tesla of dicht bij de zaak op de hoogte was van de mogelijke aankondiging. Deze persoon kocht de munten voorafgaand aan de post van Musk om een aanzienlijke winst uit de deal te ontvangen.

Maar deze theorie lijkt echter niet te kloppen omdat de gekochte munten niet van het adres zijn verplaatst. Als de transactie inderdaad deel uitmaakte van handel met voorkennis, zouden de DOGE tokens waarschijnlijk al wel weer verkocht zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten