Bitcoin amerika
Bitcoin

$9 miljard aan Bitcoin van Mt. Gox is geen bedreiging voor de markt?

In tegenstelling tot een groot deel van de markt denkt Alex Thorn van Galaxy Digital niet dat de 140.000 Bitcoin van Mt. Gox, die deze maand vrijkomen, voor een gigantische koerscorrectie gaan zorgen. Die 140.000 Bitcoin dragen een totale waarde van ongeveer 9 miljard dollar, maar Alex Thorn verwacht niet dat men die tokens allemaal op de markt gaat dumpen.

Waarom bestaat die angst?

De angst voor een dump bestaat, omdat de gebruikers van Mt. Gox ongeveer 10 jaar gewacht hebben op het vrijkomen van hun Bitcoin.

Mt. Gox was vroeger het grootste beursplatform van de industrie, tot het in 2014 implodeerde. Daarna verloren de gebruikers dus 10 jaar de toegang tot hun Bitcoin, die ze nu in juli (voor een groot deel) terugkrijgen.

Veel mensen denken dat iedereen meteen op de verkoopknop gaat drukken. De kans is zeker aanwezig dat een deel van de gebruikers hun Bitcoin gaat verkopen om bijvoorbeeld hun hypotheek af te betalen, maar volgens Thorn hoeven we ons dus geen enorme zorgen te maken.

Afgelopen week zorgde het nieuws over de uitkering van de Bitcoin in ieder geval voor een liquidatiegolf van 313 miljard dollar. De angst zit dus wel degelijk in de markt.

Angst voor Mt. Gox is overdreven?

Maar Thorn stelt dus dat de angst rondom de Bitcoin van Mt. Gox overdreven is. Zijn onderzoek geeft aan dat minder dan de helft van de Bitcoin waarschijnlijk beschikbaar is voor de open verkoop op de markt.

Hij zegt ook dat veel ontvangers de Bitcoin waarschijnlijk aanhouden in hun stack, in plaats van ze meteen te verkopen.

De individuen die hun Bitcoin de komende maanden terugkrijgen, zijn akkoord gegaan met een haircut van 10% tot 11% om bij de groep te zitten die hun Bitcoin als eerste krijgt.

Thorn verwacht dat 75% van de crediteuren die deal accepteerde, wat het totale aantal Bitcoin terugbrengt tot 94.600 munten. Ook schat Thorn dat eendeel van de mensen hun claims hebben verkocht (ongeveer 20.000 Bitcoin), waardoor er nog 74.000 munten overblijven.

Ook gaat er nog 10.000 Bitcoin naar het gevallen beursplatform Bitcoinica. Die kunnen hun Bitcoin volgens Thorn ook niet direct verkopen, omdat zij nog door een faillissementsprocedure moeten in Nieuw-Zeeland.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Elon Musk: Amerika gaat failliet