Newsbit

Amerika / Verenigde Staten

9% van de Amerikaanse tieners heeft wel eens crypto verhandeld

Amerika / Verenigde Staten

Uit een onderzoek van investeringsbank ‘Piper Sandler’ blijkt dat 9% van de Amerikaanse tieners, wel eens in cryptocurrencies heeft verhandeld.


9% heeft wel eens geïnvesteerd

Dat blijkt uit de 41e versie van Piper Sandler’s halfjaarlijkse “Taking Stock With Teens”-onderzoek die gehouden is onder 7.000 tieners. 630 van de ondervraagden zeiden dat ze in cryptocurrencies hadden gehandeld. Van degenen die zeiden dat ze hadden gehandeld, was 81% man.

De enquête leverde echter geen verdere informatie over welke cryptocurrencies werden verhandeld, of de respondenten hun cryptovaluta vasthielden of regelmatig actief kochten en verkochten. 

Volgens de bank roepen de bevindingen vragen op over de vraag of tieners wel toegang moeten hebben tot volatiele cryptocurrencies, en welke verplichtingen de crypto-exchanges in dat opzicht hebben. 


Moeten tieners investeren in cryptocurrencies?

Curtis Ting, algemeen directeur van Europa bij Kraken, vertelde dat de crypto-exchange “zijn rol als facilitator van een veilige marktplaats voor cryptocurrency zeer serieus neemt”. Ting voegde eraan toe dat alle klanten ten minste 18 jaar of ouder moeten zijn, ongeacht waar ze vandaan komen.

Kraken is niet de enige in dat opzicht. De meeste crypto-exchanges, waaronder Binance, Coinbase en Gemini, vereisen dat gebruikers ten minste 18 jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor een account. Maar tieners hebben (althans in theorie) nog steeds toegang tot crypto.

“Ik denk dat het zeer waarschijnlijk is dat deze tieners hun eerste crypto-exposure hebben gekregen als een geschenk van hun ouders”. Zo vertelde Ingo Fiedler, mede-oprichter van het Blockchain Research Lab. Hij voegde eraan toe dat andere redenen  “airdrops, werk voor crypto, verwijzingsvergoedingen, bug bounty-programma’s of andere bronnen van crypto-inkomsten” kunnen zijn.

Hoe deze tieners ook bij crypto terecht zijn gekomen, in theorie is het voor iedereen mogelijk om toegang te krijgen tot cryptoassets, ondanks leeftijdsbeperkingen.

“Door het ontwerp zijn gedecentraliseerde cryptocurrencies gemakkelijk toegankelijk voor iedereen op internet”, vertelde Nishant Sharma, oprichter van BlocksBridge. Hij voegde eraan toe: 

“Er moet meer worden gedaan om informatie over deze risico’s van beleggen in cryptocurrencies of in iets op internet, gemakkelijk beschikbaar te maken voor iedereen, ook voor tieners.” 


De risico’s zijn reëel

Sharma is niet de enige persoon die zich zorgen maakt over tieners die toegang hebben tot cryptocurrencies, althans zonder de juiste voorzorgsmaatregelen. “Naar onze mening is er een reële bezorgdheid over jonge tieners die handelen met risicovolle activa”. Dit vertelde Jason Deane, Bitcoin-analist bij Quantum Economics. Dat betekent echter niet dat tieners voor altijd van crypto uitgesloten moeten worden. 

“Hoewel we van mening zijn dat de leeftijdsgrens van 18 jaar gehandhaafd of zelfs versterkt moet worden, voegen we twee kwalificerende verklaringen toe”, vervolgde Deane. Hij pleitte voor het toevoegen van verschillende veiligheidsaanbevelingen. Deze omvatten gecontroleerde ouderlijke crypto-accounts voor jongere tieners, strikte limieten voor fondsen en het vereisen van ouderlijke toestemming voor elke actie. 

“Jongere tieners zouden crypto-activa kunnen krijgen of er voor de lange termijn in kunnen investeren, op dezelfde manier als andere traditionele financiële instrumenten, zoals Junior ISA’s of Premium Obligaties,” voegde Deane toe. 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top