a16z ethereum
Ethereum

a16z investeert $100 miljoen in Ethereum-protocol ‘EigenLayer’

In een recente financieringsronde heeft het durfkapitaalbedrijf Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, $100 miljoen geïnvesteerd in EigenLayer, het toonaangevende herschikkingsprotocol van Ethereum qua totale waarde vergrendeld (TVL). Deze investering, gemeld door Bloomberg, markeert a16z als de enige investeerder in deze ronde.

EigenLayer trekt aandacht van grote spelers

EigenLayer, dat eerder in maart een financieringsronde van $50 miljoen afrondde onder leiding van Blockchain Capital, heeft nu de aandacht getrokken van één van de grootste spelers in de durfkapitaalwereld. De focus op crypto-gerelateerde bedrijven lijkt weer toe te nemen, gezien de VC-financiering in het laatste kwartaal van 2023 met 2,5% steeg tot $1,9 miljard. Dit is volgens PitchBook de eerste toename sinds maart 2022, mogelijk aangedreven door de lancering van de eerste Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) in januari.

Ali Yahya, algemeen partner bij Andreessen Horowitz, ziet het partnerschap met EigenLayer als een kans om de ontwikkeling van nieuwe applicaties te stimuleren. Hij benadrukte het potentieel voor het creëren van innovatieve diensten die kapitaal inzetten voor beloningen, gebaseerd op de mogelijkheden van EigenLayer.

Wat biedt EigenLayer?

Opgericht in 2021, biedt EigenLayer een platform waar validators en stakers afgeleide tokens voor liquid staking kunnen herinvesteren. Dit omvat populaire tokens zoals Lido Staked ETH en RocketPool’s rETH. Deze tokens kunnen vervolgens worden ingezet in andere gedecentraliseerde financieringsprotocollen (DeFi) voor extra rendement.

Met een indrukwekkende TVL van $7,91 miljard staat EigenLayer momenteel als het derde grootste protocol op Ethereum. De totale waarde vergrendeld in het protocol is de afgelopen maand met meer dan 347% gestegen, volgens gegevens van DefiLlama. Deze groei werd verder gestimuleerd door een tijdelijke opheffing van de stakingslimiet op 5 februari, wat leidde tot een significante toename van de TVL.

Dominatie in markt van herschikkingsprotocollen

EigenLayer domineert de markt van herschikkingsprotocollen, een categorie die volgens DefiLlama circa $7,94 miljard aan TVL vertegenwoordigt. Het protocol neemt maar liefst 98% van deze categorie voor zijn rekening en staat aan de top van de liquid staking-protocollen met een gecombineerde TVL van $45,7 miljard.

Deze investering door Andreessen Horowitz benadrukt het groeiende vertrouwen in de potentie van blockchain-technologie en specifiek in de rol die Ethereum speelt binnen de gedecentraliseerde financiële sector.

Ethereum nieuws

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC