Stablecoin Nieuws

Stablecoin Nieuws

Aan dollar gekoppelde stablecoin DEI daalt onder de 60 cent

DEI, een stablecoin die ingezet wordt als onderpand voor instrumenten als derden, is gefaald om zijn dollarpeg te behouden. De aan de dollar ($) gekoppelde stablecoin daalt zelfs onder de 60 cent.

Flinke daling stablecoin

De stablecoin is gebouwd op het op Fantom gebaseerde gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocol DEUS Finance en heeft nu een historisch dieptepunt bereikt. Dit dieptepunt ligt nu op $0.52. Logischerwijs daalde ook de marktkapitalisatie die bijna $100 miljoen bedroeg naar circa $52 miljoen.

Opvallend is wel dat de governance-token van DEUS Finance (DEUS) gestegen is naar circa $255, afkomstig van circa $163.

Het project lijkt echter weer wat te herstellen. Momenteel wordt 1 DEI verhandeld voor circa $0,66. Dit volgt op de angst voor stablecoins die veroorzaakt is door het UST- en LUNA-debacle en een beslissing van Deus Finance-ontwikkelaars om de aflossingen van DEI te pauzeren. Dit laatste wordt echter volgens het officiële Telegram-kanaal in de komende 24 uur worden hersteld.

Het DEI-mechanisme

Gebruikers kunnen 1 DEI-coin slaan door 1 dollar als onderpand te storten. Dit onderpand kan in diverse digitale activa zoals USD Coin (USDC), Fantom (FTM), DAI, WBTC of DEUS.

DEI bezit, net zoals veel andere stablecoins, over een mechanisme om de tokens te slaan en te vernietigen. Bij het slaan van DEI wordt een DEUS-onderpand verbrand, tenzij andere tokens als onderpand worden gebruikt. Aan de andere kant, bij het inwisselen van DEI, wordt DEUS geslagen. Hierdoor wordt dit automatisch in evenwicht gehouden.

Stablecoin nieuws

MakerDAO oprichter wil Circle’s USDC laten vallen als dekkingsmunt voor DAI MakerDAO oprichter wil Circle’s USDC laten vallen als dekkingsmunt voor DAI
Ook Tether spreekt steun uit voor Proof-of-Stake versie van Ethereum Ook Tether spreekt steun uit voor Proof-of-Stake versie van Ethereum
Hoeveelheid stablecoins op grote beurzen wijst op bodem cryptomarkt Hoeveelheid stablecoins op grote beurzen wijst op bodem cryptomarkt
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten