Nieuws, Stablecoin

Er moet nog veel aan Libra gebeuren voordat het echt werkt

PayPal-vertegenwoordigers hebben in een rapport van de Agence France Press gezegd dat ze voorzichtig blijven over Facebook’s geplande stablecoin Libra.


‘Een niet-bindende verplichting’

De Vice-president van Paypal, genaamd Gabrielle Rabinovitch, heeft naar verluidt benadrukt dat het lidmaatschap van Paypal bij de Libra Association een “niet-bindende verplichting” inhoudt. Ze ging verder door te zeggen dat:

“Uiteraard denk ik dat er nog veel werk moet gebeuren voordat we zover zijn dat Libra iets meer wordt dan alleen een heel opwindend idee.”


‘We geloven in het potentieel van Libra’

Zoals eerder gemeld, is de Libra Association een onafhankelijke, non-profit ledenorganisatie die is opgericht om het komende Libra-netwerk te besturen. Het telt 28 oprichtende leden – waaronder PayPal, Visa, Mastercard, Uber en Spotify – die allemaal 10 miljoen dollar moesten investeren om lid te worden.

Terwijl steeds meer toezichthouders en nationale regeringen hun twijfels blijven uiten over de digitale valutaplannen van de sociale media-gigant, benadrukte Rabinovitch dat de uiteindelijk doelen en ambities van Libra nauw aansluiten bij die van PayPal.

Ze definieerde deze doelen als “het dienen van de mensen die het minder ruim hebben” en “het democratiseren van de toegang tot kapitaal.”

“Dus we geloven erg in het potentieel van Libra,” zei ze.

In augustus hadden onbevestigde bronnen beweerd dat ten minste drie van de leden van de vereniging overwogen hun steun voor het project in te trekken. Dit zouden ze willen doen in het licht van de toenemende regelgevende en politieke druk rondom Libra.


Libra zelfverzekerd terwijl critici risico’s benadrukken

Ondanks de felle pushback van de regelgeving, die alleen maar is geïntensiveerd sinds Facebook zijn plannen voor Libra in juni onthulde blijft Bertrand Perez vastbesloten. Bertrand Perez is de directeur-generaal van de Libra Association. Hij meldde vorige week dat de Association vastbesloten is alle obstakels weg te nemen en de Libra moet lanceren in de tweede helft van 2020.

De opmerkingen van Peretz kwamen na de de scherpe opmerkingen van de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire. Hij verklaarde dat Frankrijk zou proberen de ontwikkeling van Libra op Europees grondgebied te blokkeren. Hij beweerde dat niets minder dan de “monetaire soevereiniteit van staten op het spel staat”.

In navolging van Le Maire hebben Duitse parlementariërs deze week ook gezegd dat ze tegen het autoriseren van Libra in de Europese Unie zijn. Zij hebben het voorstel van de Franse minister om het project aan te vechten met een in Europa gemaakte, door de overheid gesteunde, ‘publieke digitale valuta’ overgenomen.

Vandaag zullen ambtenaren van de Europese Centrale Bank en 25 wereldwijde centrale banken de oprichters van Libra ontmoeten om de financiële stabiliteitsrisico’s van het project te beoordelen.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)