Nieuws, Stablecoin

Duitse regering ook tegen de goedkeuring van Libra in Europa

De Duitse regering wilt niet dat de stablecoin van Facebook, genaamd ‘Libra’, uitgegeven wordt in de Europese Unie. De Duitse CDU parlementariër Thomas Heilmann heeft gezegd dat hij projecten als Libra wil weigeren.


“Geen particuliere stablecoins toestaan”

Heilmann verklaarde dat in de coalitie was afgesproken “geen marktrelevante particuliere stablecoins toe te staan.” Hij legde verder uit:

“Tot nu toe heeft de economie het goed gedaan bij het voorkomen van een crisis en inflatie. Dit is gelukt met behulp van centrale banken. Zodra een aanbieder van digitale valuta de markt domineert, zal het voor concurrenten behoorlijk moeilijk zijn.”

Toch is Duitsland niet direct een tegenstander van de technologie. Zo is, de CDU van plan de blockchain technologie toe te passen in openbare diensten. Daarnaast denken ze na over de ontwikkeling van een eigen digitale valuta voor Duitsland.


Europa’s eigen openbare cryptocurrency

Heilmann gaf zijn mening na de bewering van de Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire. Hierin zei hij dat Europa zijn eigen ‘openbare digitale valuta’ zou moeten ontwikkelen die tegen Facebook’s Libra op kan.

Le Maire zei dat hij volgende maand het plan voor een Europese openbare digitale valuta met zijn collega’s zou bespreken. Dit zei hij tijdens een bijeenkomst van EU-ministers van Financiën in Helsinki. Daarnaast uitte hij zijn bezorgdheid over het feit dat de Libra risico’s kan vormen. Dit geldt voor consumenten, financiële stabiliteit en zelfs “de soevereiniteit van Europese staten.”


Zwitserland staat open voor Libra

In tegenstelling tot Duitsland en Frankrijk, zei Mark Branson, de directeur van de Zwitserse financiële toezichtautoriteit, dat ze open staan om samen toezicht te houden op het cryptocurrency netwerk van Facebook.

Volgens sommigen is Zwitserland positief over de Libra omdat Facebook zich heeft geregistreerd in Zwitserland.

Branson stelde dat de enorme wereldwijde ontwikkeling van Libra alleen kan worden aangepakt door internationale coördinatie en overleg, en voegde hieraan toe:

Wij hebben geen banden met Facebook. Bovendien vond ons eerste contact met de initiatiefnemers plaats nadat de beslissing voor Zwitserland al was genomen en gecommuniceerd. Dat is positief. Het ‘jurisdictiewinkelen’ waarover u het had, is niet gebeurd.”


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)