Europa moet zijn eigen ‘EuroCoin’ maken zegt Frankrijk

De Franse minister van Financiën, genaamd Bruno Le Maire, heeft gezegd dat Europa moet overwegen om zijn eigen ‘digitale valuta’ te maken. Dit om de Libra munt van Facebook concurrentie te kunnen bieden.

De opmerking van de minister volgt na een reeks van twijfels over de digitale valuta van de social media reus, Facebook.


Europa moet eigen digitale munt ontwikkelen

Tijdens een bijeenkomst van alle Europese ministers van Financiën vertelde Le Maire aan verslaggevers dat hij volgende maand de kwestie van een Europese digitale valuta gaat bespreken.

Ook herhaalde hij zijn bezorgdheid over de Libra stablecoin die Facebook heeft opgericht. Hij zegt dat er grote risico’s voor consumenten aan vast hangen. Daarnaast vertelt hij dat de munt van Facebook een gevaar kan vormen voor de financiële stabiliteit van Europa.

Le Maire dringt daarbij op aan bij Europa om ervoor te zorgen dat de kosten voor grensoverschrijdende betalingen te verlagen.

Naast het voorstel zegt de Franse minister dat Europa zijn aanpak voor het reguleren van cryptocurrencies moet heroverwegen.

Hij zegt dat de Europese Unie in een limbo vast zit, waarin toezichthouders blijven debatteren over het reguleren van cryptocurrencies. Dit moet volgens hem worden opgelost door 1 duidelijke lijn te trekken als Europa.


Europa maakt zich zorgen over de Libra

Gisteren vertelde Le Maire ook al grote problemen te hebben met de stablecoin van Facebook. Hij zegt dat Europa de Libra op dit moment niet kan toestaan. Een tijd geleden zei hij ook al dat hij Facebook zou vragen om garanties dat Libra niet zou worden gebruikt voor illegale activiteiten.

De Franse minister is trouwens niet de enige die zijn zorgen uit. Yves Mersch, een lid van de raad van bestuur van de Europese Centrale Bank, heeft ook al gewaarschuwd voor de token van Facebook. Hij zegt dat de munt een bedreiging vormt voor het Europese monetaire beleid.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)