Coinbase
Exchange

Aandeel Coinbase sinds start 84% gezakt

Het aandeel Coinbase is vanaf de all-time high van 381 dollar op de openingsdag in april 2021 met 84 procent gezakt. Toch is CEO Brian Armstrong van mening dat de beursnotering grote voordelen heeft voor Coinbase.

Wereldwijde bekendheid

“De beursnotering heeft ons op het grote podium gezet, waar we deals hebben gesloten met BlackRock en bedrijven als Meta”, zo is Armstrong nog altijd positief over de beursgang. “Nu zijn we het eerste Fortune 500 bedrijf dat in de crypto-industrie opereert en kunnen we handelen met andere Fortune 500 bedrijven. Zij behandelen ons nu meer als een legitieme wederpartij”, aldus Armstrong tegenover Messari CEO Ryan Selkis tijdens de Mainnet conferentie in New York.

Voordat Coinbase beursgenoteerd werd, sprak Armstrong met verschillende CEO’s die juist hadden besloten om private bedrijven te blijven. Eén belangrijk voordeel van de beursgang is dat het eenvoudiger is om geld op te halen tegen aantrekkelijke rentes. Vorig jaar haalde Coinbase bijvoorbeeld in één week 3 miljoen aan kapitaal op, zonder dat hij daar überhaupt voor naar een meeting moest.

Zijn er ook nadelen?

Uiteraard zitten er niet alleen maar voordelen aan de beursnotering. Als nadelen noemt Armstrong de aandacht vanuit het publiek en de media. “Als ik eerlijk ben denk ik dat niet al die aandacht goed is voor het bedrijf. Mensen pushen over het algemeen hun eigen narratief of schrijven anti-tech verhalen die als opinie aangemerkt moeten worden, maar dat niet zijn”, zo spreekt Armstrong over de negatieve kanten van de beursnotering.

Coinbase voelt volgens Armstrong als één van de grootheden van de industrie ook de verantwoordelijkheid om zich als beschermheer op te stellen. Die gedachte heeft ertoe geleid dat Coinbase de rechtszaak van Tornado Cash gebruikers tegen het Amerikaanse ministerie van financiën steunde. “Het sanctioneren van open-source software is als het permanent afsluiten van een snelweg, omdat criminelen deze gebruikten als vluchtweg”, aldus Armstrong.

Exchange nieuws

Mede-oprichter van QuadrigaCX wordt geconfronteerd met kritisch onderzoek naar contant geld en goudbezit
Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
FTX in strijd tegen waardering ‘Sam Coins’ in faillissementszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?