Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Aandeel Facebook daalt met 6% na verandering Ticker naar META

Vandaag bleek maar weer hoe groot de commitment is van Zuckerberg naar de metaverse. Het bedrijf dat voorheen bekend stond als Facebook, heeft vandaag namelijk het tickersymbool op de aandelenmarkt veranderd van FB naar META.

De naamsverandering heeft tot nu toe nog geen positief effect gehad. De koers is sindsdien alleen maar gedaald. Sinds CEO Mark Zuckerberg de naamswijziging van Facebook naar Meta aankondigde, is het aandeel met 42% gedaald.

META aandeel nadert het dieptepunt van april

Gisteren daalde het aandeel voorheen bekend als FB met 6,43%. 1 META aandeel wordt momenteel verhandeld voor $184,00. Dat is een bedrag dat het dieptepunt van het aandeel van $174,95 nadert die het in april bereikte.

Twitter-gebruikers grapten dat wat de oorzaak van de prijsdaling ook is, de verandering van de ticker waarschijnlijk geen oplossing zal bieden voor de talloze problemen waarmee het bedrijf momenteel wordt geconfronteerd:

META aandeel

Facebook gaat all in op de metaverse

Eind oktober kondigde Mark Zuckerberg de naamsverandering van Facebook naar Meta aan. De naamsverandering verwijst naar een rebranding die de toewijding van het bedrijf aan de metaverse als de toekomstige kern van zijn bedrijf onderstreepte.

De metaverse is het concept van een meeslepende verzameling van digitale ruimtes en werelden die door internetgebruikers worden genavigeerd via 3D-avatars. Veel ontwikkelaars, waaronder Zuckerberg, geloven dat de metaverse de toekomstige hub zal worden van werk, winkelen, entertainment en sociale interactie.

De rebranding viel samen met een aantal grote problemen die Facebook op zijn dak kreeg omdat een klokkenluider beweerde dat het bedrijf nep nieuws en haatzaaiende uitlatingen toestond op het platform.

Sinds dat moment is het Facebook aandeel flink gedaald. De prijs van het Meta aandeel is sinds oktober namelijk met bijna 42 procent gedaald. In februari daalde het zelfs met 26% op één dag. Deze koersval vond plaats toen er uit een nieuw winstrapport bleek dat de gebruikersgroei van Facebook stagneerde en Facebook aankondigde zich meer te gaan focussen op de metaverse.

Betekent de koersdaling van gisteren opnieuw slecht nieuws voor de social mediagigant, of is het slechts het resultaat van de ticker verandering zelf die zichzelf spoedig zal oplossen? Verschillende analisten vertellen namelijk dat het handelsvolume vaak sterk daalt als een aandeel van ticker veranderd.

Blockchain nieuws

Catalonië komt naar verluidt met eigen Metaverse Catalonië komt naar verluidt met eigen Metaverse
Enquête Mastercard: Merendeel Latijns-Amerikaanse consumenten heeft crypto-ervaring Enquête Mastercard: Merendeel Latijns-Amerikaanse consumenten heeft crypto-ervaring
Hublot accepteert nu Bitcoin en andere crypto betalingen Hublot accepteert nu Bitcoin en andere crypto betalingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten