Bitcoin miner
Bitcoin

Aandelen Bitcoin miner Marathon Digital schieten 18% omhoog

De Bitcoin koers is volatiel, maar de aandelenkoersen van Bitcoin miners spannen de kroon. Dat soort aandelen handelen bijna met een soort hefboom op de Bitcoin koers. Ergens is dat logisch, omdat zij naast de koersveranderingen van Bitcoin ook nog moeten concurreren met de rest van een miljardenindustrie.

Gisteren was het echter een goede dag voor investeerders in aandelen van Marathon Digital. Het aandeel van die Bitcoin miner schoot namelijk met 18 procent omhoog.

Waarom steeg Marathon Digital gisteren met 18 procent?

De aandelen van Marathon Digital stegen gisteren met 18 procent, omdat het bedrijf wordt toegevoegd aan de S&P SmallCap 600. Dat is een lijst met 600 Amerikaanse bedrijven die samen in een ETF zitten.

Veel investeerders krijgen zo indirect blootstelling aan Marathon Digital. Als investeerders deze index kopen, dan investeren ze in feite ook meteen in Marathon Digital.

Meestal zorgen dit soort noteringen dus voor een extra kapitaalinstroom voor bedrijven en dat zien we meteen terug aan de koers van het aandeel.

Overigens zie je vaak wel dat de markt iets te extreem op dit soort ontwikkelingen reageert. Gisteren ging het om een stijging van 18 procent, wat misschien een beetje overdreven is voor dit nieuws.

Vaak stijgen de aandelen op basis van emotie (FOMO) nog een stukje verder door dan ze eigenlijk zouden moeten, waardoor een terugval de volgende dag tot de mogelijkheden behoort.

Bullish sinds de halving

Wat bijzonder is aan het aandeel Marathon Digital, is dat het na de Bitcoin halving een stijging van 25,2 procent mocht opschrijven. Dat is opvallend, omdat de halving er juist voor zorgt dat de omzet van Bitcoin miners halveert.

Zij krijgen nu nog maar 3,125 Bitcoin per blok, terwijl dat de afgelopen vier jaar nog 6,25 Bitcoin was.

Je zou verwachten dat Marathon Digital goed presteert op de momenten dat Bitcoin dat ook doet. Juist dat gebeurde dit jaar niet. Vanaf het begin van 2024 was Bitcoin in vorm, terwijl het aandeel van Marathon Digital op een daling van 9,86 procent staat.

Sinds de halving is daar wat verbetering in opgetreden. Het lijkt erop dat handelaren iets te bearish waren over de aandelen van Bitcoin miners in aanloop naar de halving.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten