Coinbase
Binance, Exchange

Aandelen Coinbase op hoogste koers in 18 maanden door ellende bij Binance

De aandelen van het Amerikaanse beursgenoteerde handelsplatform Coinbase zijn naar hun hoogste niveau in 18 maanden tijd gestegen door de ellende bij Binance. Voormalig Binance CEO Changpeng Zhao bekende schuld voor het witwassen van geld en het aan zijn laars lappen van sancties in de Verenigde Staten.

Op 27 november sloot de Coinbase koers op 119,77 dollar, wat het hoogste niveau sinds 5 mei 2022 betekende. Destijds sloot het aandeel de dag af op 114,25 dollar.

Coinbase verslaat Bitcoin

Met deze koers voor de aandelen van Coinbase staat het beursplatform voor 2023 op een plus van 256,5 procent. Al staat het nog steeds 65 procent onder de all-time high van 12 november 2021.

Destijds scoorde het aandeel een koers van 343 dollar, maar dat is niet gek, want dat was op het moment dat we in een gigantische bullmarkt zaten.

De stijging van de aandelen van Coinbase is overigens qua timing niet geheel onverwachts. Binance zit namelijk enorm in de problemen in de Verenigde Staten. Het beursplatform kreeg een boete van 4,3 miljard dollar een CEO Changpeng Zhao is vertrokken.

Verder staat Binance voor de komende vijf jaar onder redelijk zwaar toezicht door het ministerie van justitie in de Verenigde Staten en ook door het ministerie van financiën.

Waarom doet Coinbase het zo goed?

Een andere belangrijke reden voor de goede prestaties van Coinbase lijkt de Spot Bitcoin ETF. Het beursplatform is namelijk door 13 van de 19 aanvragers aangewezen als de fondsbeheerder voor hun ETFs.

Dat wil zeggen dat Coinbase de Bitcoin en in het geval van de Spot Ethereum ETF de Ethers van de aanvragers gaat beheren, mits deze worden goedgekeurd natuurlijk.

Dat neemt niet weg dat er ook slecht nieuws is voor Coinbase. Het bedrijf staat namelijk een rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC) te wachten, die beweren dat het handelsplatform de handel in illegale effecten faciliteert.

Coinbase probeert van zich af te slaan door te stellen dat de SEC niet de autoriteit zou moeten zijn die de crypto-industrie in de gaten houdt en controleert.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Exchange nieuws

CoinShares behaalt meer dan 115% rendement uit de verkoop van FTX-claims
Mt. Gox start terugbetalingen aan gedupeerden
Gecentraliseerde crypto exchanges blijven voorlopig erg belangrijk voor mainstream adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Bitcoin maakt zich klaar voor ‘bananen-zone’
Crypto analist legt uit: Dit is wanneer de Bitcoin koers weer gaat stijgen