Robinhood-Aandeel
Exchange, Shiba inu

Aandelen Robinhood stijgen met 30% na oprichter FTX groot belang koopt

De oprichter en CEO van de cryptocurrency exchange FTX, Sam Bankman-Fried, heeft naar verluidt een aanzienlijk belang gekocht in de populaire online broker Robinhood. Zo heeft hij bijna $650 miljoen geïnvesteerd voor een belang van 7.6%.

Aantrekkelijke investering

Dit werd op zijn beurt goed ontvangen op de markt, waarna de aandelenkoers van Robinhood steeg met meer dan 30%. In totaal zou Bankman-Fried $648 miljoen neergelegd hebben voor dit belang, tegen een gemiddelde aandelenprijs van $11,52.

Bankman-Fried heeft bekend gemaakt dat hij niet van plan is om actie te ondernemen om de controle over Robinhood te veranderen. Hij ziet de stap naar Robinhood hiermee als een aantrekkelijke investering.

Ook Robinhood ziet dit als een aantrekkelijke investering. Dit maken ze bekend via een Tweet op het sociale netwerk van Twitter.

Goed nieuws voor Robinhood-investeerders

De transactie is op zijn beurt uitgevoerd door ‘Emergent Fidelity Technologies Ltd, een Antiguaans bedrijf waarvan Bankman-Fried de enige bestuurder en meerderheidsaandeelhouder is.

Dit nieuws komt goed uit voor Robinhood-investeerders op de korte termijn. Zij zagen eerder namelijk een nieuw dieptepunt van $7,73 op 12 maart van dit jaar.

Gebruikers van Robinhood krijgen diverse crypto-handelsmogelijkheden aangeboden waardoor het in directe concurrentie komt met andere in de VS gevestigde cryptocurrency-exchanges zoals Coinbase en Gemini. Hiernaast bieden ze ook nog aandelen aan.

In het eerste kwartaal van 2022 zag het Robinhood-platform dat de netto-inkomsten vanuit crypto-gerelateerde transacties waren gegroeid tot ongeveer 18%. De op transacties gebaseerde inkomsten uit cryptocurrencies daalden echter circa 39% tot $54 miljoen, in vergelijking met $88 miljoen in het eerste kwartaal van 2021.

Eerder deze maand lanceerde Robinhood zijn langverwachte crypto-wallet voor de twee miljoen gebruikers die op de wachtlijst stonden. Ook schetste ze plannen om het Lightning Network te integreren en vermeldde Shiba Inu (SHIB) na maandenlang campagne voeren van zijn supporters. Het bedrijf maakt hiermee grote stappen binnen de crypto-wereld en lijkt zijn activiteiten hier uit te breiden.

Blockchain nieuws

Traditionele banken omarmen massaal blockchain-technologie
Arkansas Staatshuis keurt wetsvoorstellen goed om crypto-mining te beperken
Zweedse cryptominers zijn meer dan €84 miljoen aan belasting verschuldigd na ontduiking
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving