Regulatie Nieuws

Aanklagers in Montenegro gaan in beroep tegen borgtochtvoorwaarden Do Kwon

De borgtocht van Do Kwon, de mede-oprichter van Terra, staat momenteel op het spel nadat het openbaar ministerie in beroep is gegaan. Kwon is nog steeds onderhevig aan een uitleveringsverzoek door Zuid-Korea en wordt geconfronteerd met strafrechtelijke vervolging in de Verenigde Staten (VS).

Eerdere beslissing wordt in twijfel getrokken

Op 17 mei heeft het openbaar ministerie in Podgorica, de hoofdstad van Montenegro, beroep aangetekend tegen de eerdere beslissing van de rechtbank om Kwon en Han Chang-Joon vrij te laten op borgtocht van elk 400.000 euro.

Op 12 mei werd de borgtochtovereenkomst gesloten, waarbij de rechtbank instemde met het plaatsen van Do Kwon onder huisarrest in plaats van in voorlopige hechtenis. De rechtbank nam slechts één dag de tijd om te beslissen over het voorstel van de advocaten van Do Kwon. Volgens de documenten zou de borgtocht worden opgenomen in een “speciale sectie” van de werkbegroting van de rechtbank als het huisarrest in gevaar komt.

Arrestatie op verdenking van gebruik valse documenten

Kwon en Chang-Joon werden gearresteerd door de Montenegrijnse autoriteiten op de luchthaven van Podgorica in maart 2023 wegens vermeend gebruik van valse documenten. Hun paspoorten waren eerder in beslag genomen in Zuid-Korea. In 2022 kreeg het Terra-ecosysteem, gecreëerd door Kwon en Terraform Labs, te maken met een implosie toen de native stablecoin van Terra, TerraUSD (UST), depegde. Dit resulteerde in het wegvegen van naar schatting $40 miljard aan marktwaarde binnen enkele dagen.

Momenteel zijn meer dan 233,3 miljard Koreaanse won ($176 miljoen) aan persoonlijke activa van Kwon bevroren als onderdeel van lopende strafrechtelijke procedures. Zuid-Koreaanse aanklagers streven naar zijn uitlevering, terwijl Amerikaanse aanklagers hem hebben aangeklaagd voor acht afzonderlijke aanklachten, waaronder grondstoffenfraude, effectenfraude, telegrafische fraude en samenzwering tot oplichting en marktmanipulatie.

Regulatie nieuws

Kan Amerika zijn rekeningen nog betalen na 1 juni?
Europese waakhond waarschuwt voor mogelijkheid bankrun op stablecoins
Presidentskandidaat DeSantis belooft Bitcoin te beschermen als hij verkozen wordt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren