Crypto Usage
Blockchain

Aantal Amerikaanse crypto-gebruikers daalt in 2023

In 2023 is het aantal volwassenen in de Verenigde Staten dat crypto bezit of gebruikt, gedaald tot ongeveer 18 miljoen, blijkt uit de laatste jaarlijkse enquête onder huishoudens van de Federal Reserve.

Daling in vergelijking met 2022

Gedurende de twaalf maanden tot oktober 2023 gaf 7% van de ondervraagde Amerikaanse volwassenen aan crypto te hebben gebruikt. Dit is een daling ten opzichte van 10% in 2022 en 12% in 2021, volgens de Survey of Household Economics and Decisionmaking (SHED) van de Fed, gepubliceerd op 21 mei.

Slechts 1% van de volwassenen zei crypto te gebruiken als betaalmiddel of om geld te sturen, een halvering ten opzichte van 2022. Ondertussen had 7% crypto als investering gekocht of in bezit.

De resultaten van de Fed staan in schril contrast met de bewering van Coinbase in haar lobbyinspanningen dat 52 miljoen Amerikanen crypto bezitten.

Van de 1% die crypto gebruikte voor financiële transacties, gaf bijna 30% aan dat dit kwam omdat de ontvanger de voorkeur gaf aan crypto. De minst genoemde reden was een gebrek aan vertrouwen in de banken.

Wie gebruikt er vaker crypto?

Uit het onderzoek bleek ook dat mensen met een jaarinkomen van €100.000 of meer vaker crypto gebruikten, ongeacht de reden.

Millennials, de leeftijdsgroep van 30 tot 44 jaar, vormden de grootste groep crypto-gebruikers, gevolgd door volwassen generatie Z’s van 18 tot 29 jaar. Mannen hadden drie keer meer kans om crypto te gebruiken dan vrouwen.

Zwarte en Latijns-Amerikaanse volwassenen waren de meest voorkomende crypto-gebruikers voor financiële transacties.

Aziatische volwassenen waren de grootste groep die crypto als investering gebruikte, terwijl blanke volwassenen om welke reden dan ook het minst geneigd waren crypto te gebruiken.

Het onderzoek werd in oktober 2023 uitgevoerd onder 11.488 Amerikaanse volwassenen van 18 jaar en ouder. De Fed heeft de steekproef gewogen tegen de 258 miljoen volwassenen volgens het bevolkingsonderzoek van maart 2023 van het US Census Bureau.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen