blockchain hack
Hack

Aantal blockchain-hacks nemen toe

Het aantal blockchain gerelateerde hacks neemt helaas steeds meer toe. Cybercriminelen worden steeds creatiever in het vinden van manieren voor hun hack-pogingen. Volgens een cyberexpert van Cambridge is er zelfs nooit een beter moment geweest om een cybercrimineel te zijn dan nu.

Twee type aanvallen

Over het algemeen zijn er 2 type aanvallen waarbij cryptocurrencies betrokken zijn. Eén daarvan is gericht op het slachtoffer waar voornamelijk social engineering-trucs gebruikt worden. Zo worden slachtoffers bijvoorbeeld overtuigd om cryptovaluta naar een wallet van de hacker te sturen. Vervolgens zien ze hun gestuurde fondsen nooit meer terug.

Een ander type aanval is gecompliceerder en vereist een goed begrip van slimme blockchain-contracten en zijn bijbehorende componenten.

Om de veiligheid van een blockchain-netwerk te testen, is er door de SecOps Group een beveiligingsaudit gelanceerd. Iedere blockchain-ontwikkelaar kan hierdoor hulp krijgen om beveiligingsproblemen te vinden en op te lossen, voordat ze mogelijk worden misbruikt.

Niet geheel onverwacht

Dat het aantal blockchain-hacks toeneemt is niet geheel onverwacht. De nog relatief nieuwe technologie wordt steeds vaker ingezet op wereldwijde basis. Wanneer een technologie groeit, zal ook het aantal hacks groeien. Zeker wanneer er veel geld mee geboeid is.

Toch zijn er best wat mogelijkheden om de beveiliging van een blockchain-platform te verbeteren. Door zo’n audit uit te voeren, kan een team achter de kwetsbaarheden van hun platform komen en deze oplossen. Het is dan ook belangrijk om de beveiliging op orde te hebben, gezien het feit dat er over de laatste periode veel geld is gestolen door hackers.

Het bekendste voorbeeld van zo’n hack is wellicht wel die van Axie Infinity, waarbij hackers succesvol meer dan $600 miljoen wisten te stelen. Een andere hack die bekend is, is Wormhole. Hackers wisten bij de ‘Wormhole Cross Chain Bridge’-hack maar liefst $325 miljoen te stelen. Alhoewel vaak een deel van de gestolen fondsen terug kan worden gevorderd, blijkt het tot slot van groot belang dat de beveiliging op orde is. Verwacht wordt dat in de komende tijd meer hacks zullen plaatsvinden binnen de blockchain-wereld.

Hack nieuws

Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus zet LinkedIn in om crypto te stelen
Google advertenties gebruikt om kwaadaardige crypto-websites te promoten
Omvangrijke cyberaanval door Akira treft wereldwijd meer dan 250 organisaties
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?