Bitcoin Nieuws

Aantal crypto gebruikers in Turkije in 1 jaar tijd 11 keer gestegen

Het aantal crypto gebruikers inTurkije is het afgelopen jaar met meer dan 11 keer gestegen. Zo blijkt uit een nieuw onderzoek van de Turkse crypto exhange Paribu.


Crypto gebruik neemt toe in Turkije

De “Cryptocurrency Awareness and Perception Survey 2021” werd uitgevoerd door een bedrijf genaamd Akademetre Research. Het bedrijf keek naar de houding van Turkse burgers ten opzichte van Bitcoin en andere crypto valuta’s.

In 2020 deed hetzelfde bedrijf ook al onderzoek naar het crypto gebruik in Turkije. Een belangrijke ontdekking van het onderzoek van vorig jaar (2020) was dat slechts 0,7% van de meer dan 6.000 respondenten crypto verhandelde. Bovendien had 84% van de respondenten nog nooit van Bitcoin of andere crypto valuta’s gehoord.

Dit jaar laat echter een enorme groei zien van het crypto gebruik in Turkije. Van de ongeveer 1.400 respondenten zei 7,7% dat ze handelden in Bitcoin of andere crypto valuta’s. Dit betekent dat 11 keer zoveel mensen crypto gebruiken in vergelijking met vorig jaar.

Zo’n zelfde razendsnelle groei is te zien bij de gebruikersaantallen van Paribu, wat één van de grootste crypto exchanges van Turkije is. Het aantal gebruikers op de exchange nam in 1 jaar tijd namelijk toe van 600.000 tot meer dan 4 miljoen.


Belangrijkste motivaties

Hoge inkomsten en nieuwsgierigheid zijn de belangrijkste redenen voor Turkse burgers om crypto valuta’s te gebruiken, zo geven ze aan. Opvallend is dat de toename in crypto gebruik niet betekent dat de bekendheid van de blockchain even snel gegroeid is. Uit het onderzoek blijkt dat 80% van de respondenten die kennis hebben van crypto nog nooit van de blockchain hebben gehoord.

In een reactie op de resultaten zei Yasin Oral, de CEO van Paribu, dat de prijsbewegingen van de markt en de reclames van de exchanges het cryptobewustzijn in Turkije hebben verhoogd. Hij voegde eraan toe:

“Het vertrouwen in crypto valuta’s neemt toe. Dit onderzoek laat ons nog een keer zien dat we duidelijke regels nodig hebben voordat alle gebruikers deze branche volledig kunnen vertrouwen. ”


Download de Newsbit App

De officiële Newsbit App is gelanceerd! Het crypto nieuws nooit meer missen en overal kunnen lezen? Download de app dan nu!

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten