Ethereum,

Aantal dagelijkse Ethereum Transacties boven 1 Miljoen

Het aantal dagelijkse transacties op het Ethereum netwerk lag op 28 juni, voor de eerste keer sins mei 2018, boven een miljoen. Dit rapporteert Etherscan.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Meer dan 1 miljoen dagelijkse ETH transacties

Volgens de gegevens van Etherscan werden er op 28 juni 1.004.170 transacties uitgevoerd op de Ethereum blockchain. De laatste keer dat de blockchain van Ethereum meer dan 1 miljoen dagelijkse transacties registreerde was in mei 2018. Echter, huidige niveau ligt nog steeds niet zo hoog als de piek op 4 januari 2018. Toen werden er namelijk 1.349.888 transacties uitgevoerd op 1 dag.

Crypto lijkt dus langzamerhand populairder te worden. Echter, niet iedereen lijkt even positief. Analist Peter Brandt voorspelt dat alleen de Bitcoin zal blijven groeien, maar altcoins zoals Ethereum zullen niet mee gaan profiteren van deze prijsstijging.


Ethereum (ETH) prijs daalt -4%

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Ethereum rond de $297 dollar. 24 uur geleden lag de ETH prijs nog rond de $309 dollar. Dat betekent dat de koers van de grootste altcoin vandaag met zo’n 4 procent is gedaald.

 

Nadat Ethereum woensdag 27 juni een hoogtepunt bereikte van $360 dollar hebben we de koers flink terug zien zakken. De munt verhandelt sinds de crash al 4 dagen lang tussen de $286 en de $320 dollar. Het verhandelen in zo’n kleine marge duidt vaak aan dat er een grote move aan zit te komen. De vraag is nu of die move naar boven, of naar onder is.