Ethereum (ETH) Logo
Ethereum

Aantal Ethereum bij de beurzen op laagste punt in 5 jaar

Het aantal Ethereum op de grote beurzen is gezakt naar het laagste punt in vijf jaar. In principe is dat goed nieuws voor de koers van de token, want hoe minder munten er op de beurzen te krijgen zijn, hoe lager het aanbod. Een lager aanbod betekent in theorie een hogere prijs als de vraag hetzelfde blijft.

Wat dat betreft kan dit dus alleen op een positieve manier geïnterpreteerd worden, maar geeft het natuurlijk geen zekerheid als het over koersstijgingen gaat.

De koers

Wat de Ethereum koers betreft is het op dit moment helaas allemaal nog niet zo spannend. Na een goed begin van 2023 is nu de klad er een beetje ingekomen bij de bulls en staan we al een tijdje “stil” rond de huidige niveaus.

Op het moment van schrijven hobbelt de koers rond de 1.900 dollar en heeft Ethereum moeite om weer boven de 2.000 dollar uit te breken.

Dat neemt niet weg dat mensen Ethers opkopen bij de beurzen en vervolgens naar eigen wallets sturen, want het aantal munten bij de exchanges is dus naar het laagste punt in vijf jaar gezakt.

Het is echter nog maar de vraag of Ethereum dit jaar echt aan een nieuwe grote uitbraak kan beginnen, omdat de macro-economische omstandigheden niet in het voordeel van risico-assets zijn op dit moment.

17,2 miljoen Ethereum

Op het moment van schrijven staan er 17,2 miljoen Ethers op de beurzen. Iedere dag die verstrijkt betekent dat het aantal Ethereum op de beurzen naar een dieper niveau zakt. Er komt natuurlijk een moment dat het aanbod zo laag is, dat de koers wel moet exploderen.

In januari stonden er bijvoorbeeld nog 19 miljoen Ethers bij de beurzen en begin mei ging het nog om 18 miljoen. Op deze manier zakt dat getal in rap tempo onderuit.

Op basis van deze statistiek zou je zeggen dat de markt zich nog kan opmaken voor spektakel in 2023, maar de hoge rentes van de centrale banken en de nog altijd veel te hoge inflatie doen ons weer anders denken. Alles bij elkaar is het een lastig jaar.

Ethereum nieuws

Cardano oprichter ontkend complottheorie over Ethereum aanval tegen Ripple
Ethereum handelt 27 procent onder zijn eerlijke waarde
Ethereum passeert Bitcoin op cruciale statistiek
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit