ethereum
Ethereum

Aantal Ethereum tokens op beurzen zakt naar laagste punt ooit

Het aantal Ethereum munten op de beurzen is naar het laagste punt ooit gezakt. De markt gaat op dit moment misschien niet door zijn beste periode heen, maar dit zijn wel degelijk bullish berichten over Ethereum. Je kunt immers niet ontkennen dat dit in theorie alleen maar een positieve impact op de koers kan hebben.

Hoe minder Ethers er beschikbaar zijn voor de verkoop bij de beurzen, hoe groter de kans op koersstijgingen.

Nog geen tien procent

Nog geen tien procent van alle Ethers die momenteel in omloop zijn staan bij de beurzen. Volgens Santiment, een on-chain analysebedrijf, heeft dat ook te maken met het feit dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun crypto in een eigen wallet te bewaren.

Maar het is vooral interessant om te zien dat het aantal Ethers op de beurzen naar het laagste punt ooit zakt op een moment dat de markt niet extreem bullish is. Wat dat betreft lijkt het erop dat overtuigde hodlers op dit moment accumuleren, in afwachting van wellicht een nieuwe bullrun.

Het blijft natuurlijk altijd de vraag of die nieuwe bullrun er komt. Maar wellicht kan het gebeuren na de halving van Bitcoin in april 2024. Meestal trekt dat een hoop aandacht en zie je dat er rond dat moment weer hype ontstaat rondom Bitcoin en de rest van de markt.

Transactiekosten naar normaal niveau

Terwijl het aantal Ethereum op de beurzen naar het laagste punt ooit zakt, zijn de transactiekosten op de blockchain ook weer wat gedaald. Begin mei stonden deze nog op het hoogste punt van 2023 met een gemiddelde van 14 dollar per stuk.

Ergens is het wel een vreemd idee dat de transactiekosten op Ethereum dalen, terwijl steeds meer mensen juist hun Ethers van de beurzen afhalen. Je zou zeggen dat de transactiekosten dan moeten stijgen, omdat meer mensen de blockchain gebruiken.

Dat geldt natuurlijk niet als mensen die Ethers simpelweg naar een eigen wallet trekken om ze daar te hodlen. Qua koers is het op dit moment vooral zijwaartse actie voor Ethereum.

Over de afgelopen zeven dagen staat er nog een plus van 2,97 procent op de borden, maar voor de laatste 24 uur een kleine daling van 0,95 procent. De markt lijkt nog steeds moeite te hebben om richting te kiezen.

Ethereum nieuws

SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen