Cardano Nieuws

Cardano Nieuws

Aantal grote transacties op Cardano nemen toe door toenemende institutionele vraag

Het aantal grote transacties op Cardano is in 2022 explosief gestegen, wat suggereert dat de institutionele vraag naar Cardano toeneemt.

Institutionele vraagt naar Cardano neemt toe

Het crypto bedrijf IntoTheBlock meldt dat het aantal grote transacties op de Cardano-blockchain dit jaar met meer dan 50 keer is toegenomen. Totale waarde vergrendeld (LTV) verwijst naar het totale volume van transacties uitgedrukt in Cardano’s munt, ADA, met een waarde van meer dan $100.000 (€89.885). Sinds 1 januari is LTV gestegen van 1,35 miljard ADA per dag naar 69 miljard ADA op 28 maart, ter waarde van $81,4 (€73,15) miljard.

Dat is een 51-voudige toename in ongeveer drie maanden. Dit is volgens IntoTheBlock een van de hoogste volumeniveaus sinds medio 2018. In een tweet van 29 maart zei het bedrijf dat zo’n hoog volume duidt op een “toenemende institutionele vraag”.

Terwijl andere statistieken, zoals de gemiddelde transactieomvang en volatiliteit, relatief stagneren volgens het data-analysebedrijf, is het totale aantal adressen sinds begin 2022 toegenomen. Het jaar begon met ongeveer 3,4 miljoen adressen, wat nu is gegroeid tot 5 miljoen adressen. Momenteel zijn er slechts zeven DApps op DeFi Llama verschenen. Mede-oprichter Charles Hoskinson zei dat er nog veel meer worden verwacht vanwege een hard fork die halverwege het jaar wordt verwacht.

Verschil tussen Web2 en Web3

Totale waarde vergrendeld (TVL) is momenteel $303 (€272) miljoen volgens DeFi-app-tracker DeFiLlama. Dit zit net onder het record van $326 (€293) miljoen dat op 24 maart werd bereikt.

Hoskinson gaf maandag een speech tijdens de Binance Blockchain Week in Dubai. Hierin sprak hij over de noodzaak van decentralisatie en de moeilijkheden bij de coördinatie die dit met zich meebrengt. Hoskinson zei dat we een nieuw tijdperk ingaan met Web3. Het probleem met Web3 is dat er in tegenstelling tot Web2 geen leider is om beslissingen te nemen voor de industrie.

“Als we echt gedecentraliseerd zijn, moeten we op de een of andere manier bij elkaar komen en dit uitzoeken. We moeten een soort wet voor deze dingen schrijven. We moeten beslissingen nemen. Wat is de Bill of Rights voor het gebruik van cryptocurrency en blockchain-technologie?”

Daaraan voegde hij het volgende aan toe:

“We kunnen twee kanten op. Eén, we behouden onze integriteit en we kijken naar decentralisatie. Of twee, we negeren het. In dat geval hebben we bewaarders, escortsleutels, sterk gecentraliseerde, en sterk geoptimaliseerde consensusalgoritmen nodig die op elk moment kunnen worden gereset. Ik neem die beslissing niet, dat doen jullie allemaal.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten