ethereum
Ethereum

Aantal Staked Ethereum passeert 16 miljoen stuks

Het staken van Ethereum is populair binnen het nieuwe Proof-of-Stake netwerk van de blockchain. In totaal zitten er nu al ruim 16 miljoen stuks aan Ethereum ‘vast’ in het netwerk. Dat is tegen de huidige koersen goed voor een kapitaal van ongeveer 22,38 miljard dollar aan Ethereum dat voor de Shanghai-upgrade helemaal nergens naartoe kan.

Stakes Ethereum zit vast

We spreken van “vastzitten”, omdat niemand de Ethereum in kwestie op dit moment nog uit het Proof-of-Stake netwerk kan halen. Daarvoor is het wachten op de Shanghai-upgrade, die op dit moment voor maart 2023 op de planning staat. Vanaf dat moment zou het mogelijk zijn om Ethereum uit het Proof-of-Stake netwerk los te maken en eventueel te verkopen. Er bestaat dan ook een kans dat de Ethereum koers op dat moment een kleine tik krijgt.

Daarmee komt er immers toch 22,38 miljard dollar aan Ethereum vrij. De kans lijkt echter klein dat iedereen er meteen opspringt om zijn Ethers dan te verkopen. Mogelijk dat speculanten er in aanloop naar de Shanghai-upgrade voor kiezen om te verkopen, zodat de koers daardoor wat daalt. Een koersstijging met de upgrade lijkt volledig uitgesloten, al is het aan de andere kant ook weer een positieve ontwikkeling dat men nu Ethers kan loshalen.

16 miljoen Ethers

In totaal zitten er nu dus ruim 16 miljoen Ethers vast in het Proof-of-Stake netwerk van de blockchain van Vitalik Buterin. Dat is een gigantisch getal en zeker als je bedenkt dat dit 13,28 procent van alle Ethers betreft die momenteel in omloop zijn. Het Proof-of-Stake netwerk van Ethereum is sinds september 2022 live, maar het staken zelf is eerder begonnen. Al in 2020 ging het staking-contract voor de Proof-of-Stake blockchain van Ethereum live.

Vanaf dat moment was het al mogelijk om een klein rendement te verdienen op je Ethereum binnen het Proof-of-Stake netwerk. Al zullen sommige mensen die daarvoor hebben gekozen wel balen, omdat er in 2021 koersen van ruim 4.000 dollar werden aangetikt door Ethereum. Op dat moment konden zij hun tokens niet verkopen. Binnenkort is dat dus wel mogelijk met de nieuwe Shanghai-upgrade.

Ethereum nieuws

Mysterieuze whale verkoopt voor miljoenen dollars aan Ethereum
Bankgigant lanceert door goud gedekte cryptomunt voor particulieren
Grayscale verwacht binnenkort Ethereum ETF, ondanks stilte van SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen