Newsbit

Ethereum (ETH)

Aantal transacties op het Ethereum netwerk nadert recordhoogte

Ethereum (ETH)

Er worden vanaf nu meer dan een miljoen Ethereum transacties uitgevoerd per dag. Maar wat is de reden hiervoor?


Bijna een all-time high aan transacties

Het dagelijkse gebruik op Ethereum is onlangs gestegen tot 1,1 miljoen transacties. Zo’n hoog aantal is niet gezien sinds de all-time high van 1,35 miljoen dagelijkse transacties begin 2018.

De piek valt samen met ongebruikelijk gedrag van miners. Volgens het bedrijf Trustnodes heeft de Ethermine miningpool binnen 24 uur meer dan 13.000 transacties uitgevoerd van 0,05 ETH. Ook andere miners zoals SparkPool en Nanopool maken zich ook schuldig aan het spammen van het netwerk met kleine transacties.

Ethermine spamt het netwerk – bron: Etherscan

Samen hebben deze miningpools tienduizenden kleine transacties per dag uitgevoerd, wat neerkomt op miljoenen extra transacties per maand.

Dit fenomeen hebben we eerder meegemaakt. De laatste serieuze poging om Ethereum te spammen was in september 2016, toen het netwerk ook met buitensporige transacties aangevallen werd. Hierdoor werd het uiteindelijk gedwongen een hard fork uit te voeren die ontworpen was om de gaskosten te verhogen.

Crypto fans op Reddit speculeren over de ontwikkelingen. Gebruiker Njoiyt zei dat de miningpools “opzettelijk het netwerk verstoppen om de aan hun betaalde vergoedingen te verhogen”.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


USDT en DeFi dragen hun steentje bij

Naast de spam van miners gebruiken stablecoins zoals Tether (USDT) en DeFi Dapps zoals Kyber heel veel ‘gas’ op het netwerk.

Vorige week hebben Ethereum miners gestemd om de gaslimiet op het netwerk te verhogen van 10 naar 12,5 miljoen. Hierdoor zou een groter aantal transacties per seconde kunnen worden verwerkt, waardoor de congestie effectief zou kunnen verminderen.

Hoewel er al een verhoging van de blokgaslimiet is doorgevoerd van meer dan 11,5 miljoen, leek het niet genoeg om de toegenomen vraag van het netwerk bij te houden.


Netwerkverstopping vertraagt het witwassen van geld

Een onverwacht voordeel van deze verstopping is het tegenwerken van oplichters. Netwerkcongestie zorgde er in feite voor dat een deel van de gestolen $2,9 miljard met de Zuid-Koreaanse walletverstrekker en de exchange van PlusToken, niet snel werd witgewassen.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top